BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.409,13
HABER /  GÜNCEL

Basın Konseyi'nde şoke eden ayrılık!

TRT Genel Müdürlüğü, Basın Konseyi'nden ayrıldığını açıkladı. Başbakan Erdoğan, Ekşi için "Basın Konseyi'nden de tart edilmeli" demişti.

Abone ol

TRT Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı, Samanyolu Grubu, Türkiye Gazetesi ve TGRT Haber, yaptıkları açıklamalar ile Basın Konseyi üyeliğinden ayrıldılar.

TART EMRİ ÜZERİNE
SIRAYLA AYRILIK KARARI!
Türkiye gazetesinin boykot kararını TRT'nin Basın Konseyi üyeliğinden ayrıldığını açıklaması takip etmişti.

TRT'nin ardından Anadolu Ajansı da üyelikten ayrıldığını açıkladı.

TRT ve AA'nın ardından, Samanyolu grubu da  Basın Konseyi üyeliğinden ayrılma kararını açıkladı.

Türkiye gazetesi TRT'nin kararından sonra boykot kararını ayrılık kararına çevirdi ve Türkiye gazetesi ile TGRT Haber televizyon kanalı da Basın Konseyi'nden ayrıldı.

Şimdi iktidara yakın yayın gruplarının da ayrılık kararı alması bekliniyor.

İŞTE TRT'NİN AÇIKLAMASI

"Bizzat Başkanı bulunduğu konsey tarafından, Basın Meslek İlkeleri’ni çiğnediği tespit edilerek uyarılan, sonrasında da tuhaf bir oylamayla yeniden Basın Konseyi Başkanlığı’na seçilen Gazeteci Oktay Ekşi’nin durumu, tarafsızlığı uzun süredir tartışılan konseyin itibarını fazlasıyla sarsmıştır.

’Basın etiği’ gibi önemli bir alanda fonksiyon icra etme kararlılığında olan konseyin, mevcut şekli, yapısı ve yönetim biçimi, bu hedefini yerine getirmesini imkânsız kılmaktadır.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun bugünden itibaren böyle bir yapı içerisinde varlığını devam ettirmesi, Kurumun saygınlığı açısından uygun görülmemiştir.

Kuruluş amacına uygun şekilde yeniden yapılandırılana kadar, TRT olarak, Basın Konseyi’nden çekildiğimizi kamuoyumuza saygıyla duyururuz."

"ANALARINI DA SATARLAR" DEMİŞTİ

Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi Hürriyet gazetesinde yazığı yazıdaki Hükümet üyeleri için "analarını da satarlar" ifadeler yüzünden gazetesinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

ERDOĞAN BASIN KONSEYİ TART ETSİN DEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan'ın ve bazı bakanların dava açtığı Ekşi için Erdoğan grup toplantısında "Basın Konseyi tart etmeli" demişti.

BASIN KONSEYİ ÜYELERİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Basın Konseyi üyesi olan Türkiye gazetesi genel yayın yönetmeni Nuh Albayrak, Ekşi Basın Konseyinden istifa edene kadar toplantılara katılmayacağını açıklamıştı.

BASIN KONSEYİ YAZIYA UYARI CEZASI VERMİŞTİ

Ekşi'nin yazısını görüşen Basın Konseyi, yazı için Ekşi'ye uyarı cezası vermiş, Ekşi'nin görevine devam etmesine ise izin vermişti.