BIST 10.899
DOLAR 32,16
EURO 34,96
ALTIN 2.454,86
HABER /  POLİTİKA

Başbakan utanmıyor mu?

Ağar, Erdoğan'ın 'ücretsiz ders' kitaplarıyla ilgili açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. İşte ayrıntılar...

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Başbakan Erdoğan'ın sanki kendi kesesinden birşeyler dağıtmış gibi açıklamalar yaptığını söyleyerek, "Daha fazlasını yapmalı. İktidar bunu gerektirir, toplumun herkesimiyle ilgilenme ve sorunlarını çözme yetkisi verir" dedi. 

Star TV'de yayınlanan Kırmızı Koltuk adlı programda Erdoğan'ı sorumsuzluk ve beceriksizlikle suçlayan Ağar, PKK ile ilgili gelişmelerin de kaygı verici boyutlara ulaştığını idda etti. Bu konudaki tek çözümün huzurlu bir ortamdan geçtiğini söyleyen Ağar,  "Bu konuda herkes birşeyler söylüyorlar. Artık çocuklar dağa çıkmamalı, bunu bir şekilde sağlamak zorundayız" dedi.

Galatasaray'ın Avrupa'da elde ettiği başarılarda kendisinin büyük bir payı olduğu yönündeki söylemlerinde bu başarıda emeği olan kişilerin emeğine büyük saygısızlık olarak değerlendirdiğini söyleyen Ağar, o dönemde siyasette büyük bir hız kazandığını ifade etti. Ağar, Fenerbahçe ile ilgili soruya ise onlarla derin bir bağımız var sözleriyle yanıtladı. Programda Galatasaray ve Fenerbahçe arasında tatlı bir rekabetin bulunduğunu kaydeden Ağar, "Bazı şeyler abartılı aslında. Herşeyden önce güçlü bir birliktelik inşa edilmelidir. Bu konular bazıları tarafından fazla abartıldı. Bu tatlı bir rekabetti ve gelip geçti. Ben siyasette DYP Genel Başkanlığı dışında çok fazla bir şeyle ilgilenmiyorum. Herkesin tuttuğu bir takım var; ancak çok fanatik bir yapıda ilgilenme noktasını kabul etmiyorum. Bunun için Galatasaraylı olsamda benim herhangi bir ayrım yapmam mümkün değildir." dedi.