BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,95
ALTIN 2.447,58
HABER /  GÜNCEL

KENE mi sen!

Sivas'ta kene tarafından ısırılan 2 kişi, hastaneye başvurdu.

Abone ol

Suşehri ilçesine bağlı Çataloluk beldesinde çiftçilikle uğraşan Ağca Keskin (57), 3 gün önce tarlada karnına yapışan keneyi kendisi çıkarttı. Ertesi gün rahatsızlanan Keskin, yüksek ateş ve halsizlik şikayetiyle Suşehri Devlet Hastanesine başvurdu.

Keskin'in buradaki tetkiklerin ardından Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle sevk edildiği Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altına alındığı öğrenildi. Akıncılar ilçesinde yaşayan Yüksel Bektaş (38), Kanlıbağlar mevkisindeki tarlasından evine döndükten sonra girdiği banyoda sağ bacağına yapışan keneyi fark etti.


Akıncılar Sağlık Merkezine başvuran Bektaş'ın bacağındaki kene, merkezde görevli doktor Mehmet Cemek tarafından kontrollü şekilde çıkarıldı. Tetkikleri yapılan Bektaş'ın 9 gün boyunca kontrol edileceği bildirildi. Keneyi ısırdığı anda fark etmediğini belirten Bektaş, “Yıllardır arazi işleriyle uğraşıyorum başıma ilk defa böyle bir şey geliyor. Bundan sonra arazide daha dikkatli olmaya çalışacağım” dedi.

Kaynak: Hürriyet