BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.451,71
HABER /  DÜNYA

Denktaş seçimi hayırladı

Serdar Denktaş, bugün yapılan seçim sonuçlarının ''hayırlı olması'' dileğinde bulundu.

Abone ol

KKTC Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, bugün yapılan seçim sonuçlarının ''hayırlı olması'' dileğinde bulundu.

Oyunu, Lefkoşa'daki Bayraktar Türk Maarif Kolejindeki 65 no'lu sandıkta eşi Müge Denktaş ile birlikte kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Serdar Denktaş, olaysız bir propaganda dönemi geçirildiğini, temponun kendi açılarından oldukça yüksek olduğunu söyledi. Denktaş, seçim gününün de olaysız bitmesini temenni etti.

Kıbrıs Türk halkının her zamanki demokratik duyarlılığı içerisinde bu günü de başarıyla geçireceğinden emin olduğunu ifade eden Denktaş, ''Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum. Halkımızın hakikaten hizmete mi, rozete mi dikkat ettiği bugün daha net ortaya çıkmış olacak. Ümit ediyorum ki, günlük yaşantımız içinde en hayırlısı neyse, o sonuç elde edilir ve daha iyi hizmet verilen bir döneme girmiş oluruz'' diye konuştu.

YSK BAŞKANI OYUNU KULLANDI
KKTC Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Metin A. Hakkı da, halk iradesinin tam ve doğru olarak sandığa yansıması için herkesin oy kullanması gerektiğini söyledi.

Hakkı, oyunu Futbol Federasyonundaki 99 no'lu sandıkta oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, seçimin topluma yaraşır bir şekilde ağır başlılık ve olgunluk içinde geçeceğinden emin olduğunu kaydetti.

YSK'nın 2 aydan beri seçimlerle uğraştığını, bugün 2 bin kadar görevlinin iş başında olacağını belirten Hakkı, seçmen kartı eline ulaşmayan vatandaşların kimliklerini ispat etmeleri halinde oy kullanabileceğini hatırlattı.

Seçmenlere kayıtlı oldukları sandıklarda oylarını kullanma çağrısında bulunan Hakkı, ''İnşallah iyi bir katılım olacak'' dedi.

Hakkı, bir soru üzerine, YSK'nın seçim sonuçlarını sandıkların kapanmasından itibaren 2 saat içinde vermeye başlayacağını açıkladı.