BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Köşke adım mı atıyor?

Başbakan'ın 2007 yılı ile yaptığı değerlendirme cumhurbaşkanlığına aday olabileceği şeklinde yorumlandı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam kampında dün milletvekillerine hitap ederken "2007 hem tamama erme hem taze bir başlangıç yılı olacaktır" dedi. Erdoğan'ın bu sözleri, AKP'liler tarafından "cumhurbaşkanlığına aday olacağı" şeklinde yorumlandı.

Konuşmasında CHP lideri Deniz Baykal, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı eleştiren Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

ÇANKAYA SİNYALİ Mİ?
Türkiye'ye büyük hizmetler yaptık. Hele 2007 sonrası çok daha iyi olacak. 2007 ak siyasetle milletimizin kucaklaşması bakımından hem tamama erme hem de taze bir başlangıç yılı olacaktır. Yani yeni bir 5 yıla yeni bir güçle, yeni bir enerjiyle, fakat ilk günkü heyecanla yürüyeceğiz.

SEÇİLMİŞLER OYUNCAK OLMAYACAK
Kısır tartışmaların içinde değiliz. Ancak burada dokunulmazlık konusuna şöyle bir dokunmak istiyorum. Siyasetçi üzerinden bu dokunulmazlık çalışmalarını yürütmenin, siyaset kurumunu zayıflatmaya ve siyasetçiyi bürokratik oligarşiye mahkûm etmeye yönelik bir adım olduğunu hatırlatmak isterim. Kusura bakmasınlar, demokrasinin geliştiği bir dünyada asla seçilmişler, atanmışların elinde oyuncak haline getirilmez.

TONY GÖRÜYOR, SEN GÖRMÜYORSUN
İnanıyorum ki, milletvekili arkadaşlarım bile şu anda AKP iktidarının neler yaptığını tam manasıyla bilmiyor. Geçenlerde Türkiye'nin ileri gelen siyasetçilerinden birini dinlerken üzüldüm. 'Bu iktidar ne yaptı ki' diyor (Demirel'e gönderme). Üzüldüm. Niye? Demek ki artık takip etmekten çok yorgun düştü. İnsaf. Yaptıklarımızı İngiltere Başbakanı Tony görüyor da, sen göremiyorsun.

DENKTAŞ'A AĞIR ELEŞTİRİ
Nasıl içimizde milli meselelerde bile birlik beraberlik göstermekten çekinenler varsa, ne yazık ki KKTC'de de bu milli birliği, beraberliği hazmedemeyen çevreler var. Ülkemizdeki bazı televizyonlara çıkmak suretiyle halkımı bu noktada aleyhte bilgilendirmeye, aleyhte kampanyayı burada sürdürme gayreti içine girmeyi yanlış buluyorum. Eğer KKTC'nin evladıysan, o zaman destek ver, aleyhte kampanyaya girme.

ÇOK SİNİRLENİYORSUN BAŞBAKAN'IM
Bazıları diyor ki, 'Ama çok sinirleniyorsunuz Sayın Başbakan'ım'. Ee kusura bakmayın, bu kalkılıp da bir tiyatro aktörü gibi aktarılmaz ki. Bunu bir siyasetçi diliyle, halk diliyle anlatacaksın. Siyasetçiyim, halkımın diliyle konuşuyorum.

BAŞARIMIZDA MİLLETİN DUASI VAR
Bundan sonra kazanımlarımız artık bir çığ gibi büyüyecek. Artık bir kartopu yok, çığ olmaya yürüyen bir Türkiye var. Bu başarının ardında milletin duası var.

Kaynak: Milliyet