BIST 10.300
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.408,32
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan'ı kızdıran 'iftira'

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'de El Kaide gibi örgütleri desteklediği iddialarına tepki gösterdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin Suriye sınırında El Nursa, El Kaide gibi örgütlerin desteklendiği, Türkiye'de barındırıldığı yönündeki iddialara "Bizim tarafımızda asla aşırı uçlara yer vermemiz mümkün değil, hepsi iftira, yalandır." şeklinde yanıt verdi.
   
İsveç'teki resmi temaslarına başlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mevkidaşı Fredrik Reinfeldt ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında konuştu. Kısa bir açıklama yapan Başbakan Erdoğan, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ÖSO'YU TANIRIZ

Soruyu soran gazeteciye "'Öyle bir grup mu varmış? Bu konudaki ellerindeki belgeleri nedir?" sözleriyle tepki gösteren Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Nusra gibi Kaide gibi örgütlerin ülkemizde barınmaları söz konusu olamaz, aksine bunlara yönelik herhangi bir yapılanma olursa, bölücü terör örgütleriyle verdiğimiz mücadele neyse onlar da aynı mücadeleye tabidir, onlara da gereken uygulamayı bugüne kadar hep yapmışızdır, yaparız. Suriye'deki Kaide bağlantılı hangi örgüt olursa olsun hiçbiriyle Türkiye'nin ilişkisi yoktur, tam aksine bunları dışlamıştır, dışlamaktadır. Bizim Suriye'de muhaliflerde tanıdığımız bellidir.

HEPSİ İFTİRA YALAN

Biz orada Özgür Suriye Ordusu ile irtibat halindeyiz ki bu, dünyanın tanıdığı Özgür Suriye Ordusu'dur ve Suriye Ulusal Koalisyonu ile bizim irtibatımız söz konusudur. 2 milyar doları aşkın yaptığımız bir yatırım var ülkemizdeki sığınmacılara. Bize dünyadan gelen katkı 135 milyon dolardır. Bizim tarafımızda asla aşırı uçlara yer vermemiz mümkün değil, hepsi iftira, yalandır."