BIST 10.223
DOLAR 32,34
EURO 34,90
ALTIN 2.389,93
HABER /  DÜNYA

Lösemi hastası Melis’e müjdeli haber

Yakalandığı lösemi hastalığını yenmek için uygun ilik bulunması gereken 7 yaşındaki Melis’e müjdeli haber, ABD’den geldi. <br/>Halen Ege Üni...

Abone ol

Yakalandığı lösemi hastalığını yenmek için uygun ilik bulunması gereken 7 yaşındaki Melis’e müjdeli haber, ABD’den geldi.
Halen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Tülay Aktaş Onkoloji Ünitesi’nde steril bir ortamda gözetim altında tutulan Melis Akbaş’a (7) yüzde 90 uyumlu olan söz konusu iliğin, hafta sonunda ABD’de ileri tetkiklerinin yapılmasının ardından 20 gün ya da bir ay içerisinde Türkiye’ye gönderilmesi bekleniyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Üniversitesi Doku Bilgi Bankası Sorumlusu Dr. Fatma Oğuz, bulunan iliğin ileri uyum seviyesinde olduğunun tespit edildiğini, nakil merkezinin uygun gördüğü tarihte naklin gerçekleşeceğini söyledi.
Oğuz, “Tedavi eden merkez ve nakil yapacak hekimin de bu vericiyi uygun bulması sonucu vericinin kök hücresinin getirtilme işlemi başlatıldı. Nakil merkezinin uygun gördüğü bir tarih belirlendikten sonra bu işlem gerçekleşecek. Kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını düşünüyoruz” dedi.
Daha önce Almanya’da bulunan iliğin sahibinin nakilden vazgeçmesi nedeniyle büyük üzüntü yaşayan Bahadır ve Sevilay Akbaş çifti, gelen haberle sevince boğuldu.
Aldıkları haberle sevinç gözyaşları döken baba Akbaş, bu kez de daha önce yaşadıkları üzücü sonucun başlarına gelmemesi için dua ettiklerini belirterek, “Çok mutluyum. Ama inşallah sonu bu kez iyi olacak. Doktorumuz bizi arayıp bilgi verdi. Alt grup tetkikleri yapılıyormuş ABD’de. Yüzde 90 uyumluymuş. 20 gün ya da bir ay içerisinde tetkikler tamamlanıp nakil için hazır olacak. Melis bu haberi aldı, çok sevinçli şu anda. Bilgisayarda oyun oynuyormuş şu anda” dedi.
(İHA)