BIST 10.247
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.394,93
HABER /  DÜNYA

Öğrenci evleri Twitter’ı da böldü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrenci evlerine ilişkin açıklamasının ardından gündeme gelen ‘kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmalar...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrenci evlerine ilişkin açıklamasının ardından gündeme gelen ‘kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmaları’ sosyal medyayı da ikiye böldü.
Twitter üzerinden bazı kişiler açıklamaları desteklerken bazıları da tepki gösterdi. Tepki gösterenler arasında ünlü sanatçıların da olması dikkat çekti. Duruma destek veren kişiler şu mesajları attı:
"Neden anlamıyorsunuz? Üniversitede erkek arkadaşı ile beraber kalan kızların hemen hemen hepsi ailesinden habersiz yapıyor bunu. Yılda yüzlerce bebek ana kucağına değil tuvalet deliğine bırakılıyor. Daha geçen gün bir annenin yasak ilişkiden doğan bebeğini canice terk ettiği ve bu nedenle öldüğünü okumadınız mı? Bu nasıl anne demediniz mi?
Hiç kimse kızların erkeklerle aynı evde oturmasına ya da birtakım aktiviteler yapmasına karşı değil; zina yapan zaten çay arasında da yapar. Ama aynı evde evli bir çift gibi kalmak toplum ahlakına ters. Necip Fazıl’ın dediği gibi ’Zinanın Adını Aşk Koymuşlar.’
Devlete mi kalmış milletin namus bekçiliği diyorsunuz; peki size biri saldırıp tecavüz ettiğinde neden nerede bu devlet diyorsunuz? Devlet sizin namus bekçiniz mi? O zaman kendiniz koruyun namusunuzu.
Üniversitede kızını okutan hangi baba yada anne çıkıp isyan etti merak ediyorum. Kızı okulu bitirmiş kafası rahat ve çıkıp ’çocuklarım özgürdür’ diyor. Eğer senin kızın okusaydı emin ol ertesi gün soluğu kızının okulunda alırdın. Gidip denetleme yapardın.
Karşıyım diyenlerin çoğu da şimdiden otobüs biletini almış ve kızının okuduğu memlekete doğru yola koyulmuş bile.
Çok net, belki bazı arkadaşlarımız kızacaklar ama; kızının ya da kız kardeşinin başka bir erkekle aynı evde kalmasını kabullenen var mı?"

ELEŞTİRENLER
Açıklamalara tepki gösterenler ise şu tweet’leri attı:
"Kızlı erkekli sosyal medya olmaz, kız twitterı erkek twitterı açılsın.
Şimdi kızlı erkekli metroya binicem.
Trabzon civarındayız müdürüm. Kızlı erkekli otelde kalıyoruz. Yetmedi aynı karavanda giyinip soyunuyoruz. Napsak diziyi başka yere mi taşısak?"

ALİ İSMAİL KORKMAZ’IN ABİSİNDEN TEPKİ
Gezi Parkı olaylarında ölen Ali İsmail Korkmaz’ın abisi Gürkan Korkmaz da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrenci evlerine ilişkin açıklamasına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Twitter üzerinden Ali İsmail ve arkadaşlarının olduğu bir fotoğrafı paylaşarak üzerine "Bu da Ali İsmail’in üniversite evinden. Yaşıyor olsaydı kendisi gönderirdi bu fotoğrafı" yazarak tepkisini dile getirdi.
(İHA)