BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Bakanlık o kaplana el koydu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri, Batman’da benzin istasyonunda bakılan kaplana el koydu. İşadamının 2009 yılından itibaren baktığı ...

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri, Batman’da benzin istasyonunda bakılan kaplana el koydu. İşadamının 2009 yılından itibaren baktığı kaplan, Kahramanmaraş Hayvanat Bahçesi’ne götürüldü.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından istasyon sahibine gönderilen yazıda, kaplanın doğal yaşama ortamına uygun şekilde yaşaması gerektiği belirtilerek, kaplan ekipler tarafından bulunduğu yerden alındı. Diyarbakır’da leoparın öldürülmesi olayından sonra Batman’daki kaplanı alma kararı alan Orman ve Su İşleri Bakanlığı ekipleri, sabahın erken saatlerinde benzin istasyonuna gelerek, uyuşturdukları hayvanı Kahramanmaraş’a götürdü.
Benzin istasyonu işletme müdürü Muhammed Çelebi, istasyonda olmadıkları sabahın erken saatlerinde ekiplerin geldiğini ve istasyon çalışanlarının hazır olduğu sırada kaplanı götürdüklerini söyledi. Kaplanın alınmasına tepki gösteren Çelebi, “Kaplana 2009 yılından beri en iyi şekilde bakıldı. 4 yıldan beri beslemek yasak değildi de şimdi mi beslemek yasak oldu. Kaplanın alındığından habersiz gelen öğrenciler, kaplanın götürüldüğünü öğrenince üzülerek buradan ayrılıyorlar” dedi.
(İHA)