BIST 10.194
DOLAR 32,34
EURO 34,87
ALTIN 2.395,70
HABER /  GÜNCEL

Sınırda olaylar çıktı SON DAKİKA

Yüksekova ve Nusaybin'de olaylar çıktı, BDP'nin açıkladığı yürüyüşe katılmak isteyen gruba polis müdahele etti.

Abone ol

MARDİN'in Nusaybin ile Suriye'nin Kamışlı İlçesi'ni birbirinden ayıran sınıra duvar yapımı durmasına rağmen düzenlenen protestoda olaylar çıktı. Hem Yüksekova hem de Nusaybin karıştı.

YÜKSEKOVA

Gösterici bir grup Şemdinli Yolu üzerinde bir araya gelerek Cengiz Topel Caddesi'ne kadar yürüyüşe geçti. Polis yürüyüş yapan gruba müdahale etti.

Polisin gaz bombalı plastik mermili ve tayzikli suyla müdahalesine, göstericiler havai fişek, molotofkokteyli ve taşlarla karşılık verdi.

Dağılan grup ara sokaklarda bir araya gelerek eylemlerini devam ettirdi. Bölgeye çok sayıda özel harekat timi sevk edilirken gerginlik yer yer devam ediyor.


DUVAR İNŞAATI DURDU BDP'Lİ BAŞKAN ÖLÜM ORUCUNU BİTİRDİ

Suriye ile sınırdaki Nusaybin kentinde sınır hattında yapılan duvar inşaatı durduruldu. İlgili Bakanlıkların anlaşması üzerine duvarın yapılmayacağı bildirildi.

Duvarın yapılmaması için 8 gündür ölüm orucunda olan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan karar üzerine ölüm orucunu sona erdirdi.

HASTANEYE KALDIRILIRKEN ÇEKİLEN FOTOĞRAFI TIKLAYIN

Gökkan'ın ölüm orucu eylemini sonlandırması sonrasında kaldırıldığı hastanedeki görüntülerini Pervin Buldan sosyal medyada paylaştı.


tazyikli-su-biber-gazi-yüksekova.jpg

NUSAYBİN DE KARIŞTI

Nusaybin'de duvara karşı yapılan mitingden sonra sınıra doğru halk yürüyüşe geçti. BDP'lilerin başını çektiği yürüyüşçülere polis müdahale etti.

biber-gazi.jpg

SINIRIN ÖTE TARAFINDA DA TOPLANMA OLDU

Duvar inşaatının durmasına rağmen BDP'nin çağrıları ile yürüyüş devam etti. Sınırın her iki yakasında da toplanmalar oldu.

1.20131107162504.jpg