BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.442,97
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan neye kızdı?

Başbakan Erdoğan haftalık grup toplantısında milletvekillerine dert yandı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan AK Parti'nin haftalık grup toplantısında milletvekillerine hitap etti. Erdoğan dere yataklarına yapılan konutlara dikkat çekti ve derelerin bu işgalcileri eninde sonunda attığını belirtti. Erdoğan, bunu dile getirdiği için kötü ilan edildiğini belirterek sadece devletin tedbir almasının yetmeyeceğini ifade etti.  

Erdoğan sel felaketine değinerek hükümetin bölgede yaptığı çalışmaları aktardı. Bölgeye 4 bakanı gönderdiklerini ifade eden Erdoğan, kendisinin de 'Medeniyetler İttifakı Toplantısı'nın ardından bölgeye gideceğini söyledi.

Başta Kızılay ve Deniz Feneri olmak üzere sivil toplum kuruluşları ile merkezi koordinasyon sağlayarak bölgeye  yardımları ulaştırdıklarını belirtti. Erdoğan çiftçilerin zararlarını karşılayacaklarını ve eşyaları zarar görenlere yardımcı olacaklarını da sözlerine ekledi.Erdoğan dere yataklarına kurulan evlerle ilgili şunları söyledi:

DERE YATAKLARINA EV YAPILMASIN
"Dere yatağında akar, dere işgalci istemiyor. Karadeniz'de yaşadık. Dereler fabrikaları, evleri götürür diye söyledik bunu söylediğimiz zaman kötü oluyoruz. Bu gerçeği söylemek zorundayım.. Geçenlerde İstanbul için yine söyledim, gazetelerde şaşırtan sözler diye verildi. Sadece tedbirleri devletin alması yetmiyor. Plan neyi gerektiriyorsa adımlarımızı atacağız ki en az hasarla kurtulalım. Bölgede 8 adet seyyar mutfak kurulmuş durumda.. Bingöl'de nasıl yaralar sarılıyorsa burada da yaralar sarılacak. Hükümet olarak milletimizi felaketlerle başbaşa bırakmayacağız. "