BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Deprem tatbikatından fotoğraflar

İstanbul tarihinin en büyük tatkibatına sahne oluyor. Öğrenciler sınıflardan boşaltılıyor.

Abone ol

İstanbul'da deprem tatbikatı saat 11:00'de başladı. Senaryo gereği kentte 7.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Okullarda deprem sirenleri çaldı. Öğrenciler görevlilerin yardımıyla sınıflarından tahliye edildiler. Yaralı öğrencilere ilk yardım tedavisi uygulanıyor. 7-8-9 kasımda kentin 5 ilçesinde, deprem taburları, bu büyüklükteki bir deprem olmuş gibi arama, kurtarma çalışmaları yapılıyor..

Tatbikatın ilk günü, tüm okul, kreş ve yurt binalarında deprem tahliyesi yapılılıyor.

Bayrampaşa, Bağcılar, Eminönü, Kartal ve Maltepe'de üç gün sürecek tatbikatta, arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra, koordinasyon ve haberleşme konusunda çalışmalar yürütülecek. Tatbikat sırasında, Maltepe'de devrilen bir tren ve Eminönü'de batan bir gemide arama-kurtarma senaryosu uygulanacak.

Tatbikatta, 1'inci Ordu Komutanlığı'na bağlı deprem taburları ile, İstanbul ve çevre illerdeki sivil savunma birlikleri başta olmak üzere 125 bin kamu personeli görev yapacak. 21 gönüllü kuruluşun da faaliyet göstereceği tatbikat 24 saat çalışma esasıyla yürütülecek ve 9 kasım saat 17.00'de sona erecek.