BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan muhalefete çattı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Rumeli Türkleri Derneği'nin Genel Kurulu'nda konuştu;

Abone ol

İNTERNETHABER / Tam 6 gündür dalga dalga süre Taksim Gezi Parkı direnişine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan bugün de açıklama geldi. Erdoğan, eylemleri ana muhalefet partisinin kışkırttığını belirtti.

Bu zamana kadar halka hizmet etmenin dışında hiç bir şey yapmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bana diktatör diyorlar. Halka hizmet eden birinden diktatör olur mu?" diye sordu.

Belediye Başkanlığı dönemindeki çevrecilik faaliyetlerini de anlatan Başbakan, "Bizim ağaç katliamı yaptığımızı söyleyenler o günlere dönsün bir incelesin" uyarısında bulundu.

"Türkiye sağlıklı bir geleceğe yürüyor, Bu yaşananlar Türkiye'ye dur demek isteyenlerin oyunudur" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü...

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Büyük başarılar yaşadığımız bu dönemde üç beş gündür saldırılara provokasyonlara maruz kalıyoruz.

Geçmişte hükümetleri kaosa çekmek isteyenlerin tertiplediği tuzakların benzerlerini şu anda da yaşıyoruz. Sokak sokak direniş çağrısı yapan ana muhalefet partisinin bu eylemleri kışkırttığını görüyoruz. Protestoysa protestonuzu yaptınız. Legal illegal. Meseleniz ağaç dikmek midir?

Oradaki yayalaştırmada 12 ağacın sökülmesi meselesidir. Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde TEM'de E-5'te gördüğünüz ağaçalar bu fakirin diktiği ağaçlardır. 160 civarında park Türkiye genelinde şu anda tesis ettik.

Belediye Başkanlığım döneminde Kilyos Zekeriyaköy'de üniversite yapmak adına 10 binlerce ağaç söktüler. Ve ben onlarla çok büyük mücadele verdim. Üniversite yapacaksınız neden orası. Orman alanın dışında yerler bulun oralarda yapın. O zaman ben yanımda bu çevrecilerin hiç birini bulamadım. Devrin Cumhurbaşkanı açılışını yaparken ben cezaevindeydim. Burayı engellemek isteyenler şimdi nerede diye açıklama yaptı konuşmasında.

Cezaevinden çıktım, davama devam ettim ve sonunda davayı kazandık. Şimdi o üniversite Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın. Kiracımız olarak hizmet veriyor. Yıkabilirdik. Ama üniversite diye yıkmadık. Bu grup bir numaralı holding. Hadi neden konuşmuyorsunuz. Neden orada eylem yapmıyorsuzn.

Biz Gezi Parkı ortadan kalksın iddiasında değiliz. Bu Gezi parkı'na aslına uygun olarak 3. Selim orada Topçu Kışlası'Nı yapmış. Biz bu kışlayı burada yeşili de muhafaza edecek şekilde yeniden inşaa etmek. Mevcut AKM'yi yıkmak suretiyle AKM'nin yerine de dev bir Kültür ve Opera binasını oraya müstesna bir mimari ile yapmak istiyoruz. Çünkü şuandakinin bir işlevi yok.

Şimdi biz bu adımları atıyoruz. Biz taraftan da Taksim'İ yayalaştırıyoruz. Arabaları yerin altına alıyoruz. Ha tutumuşlar bir AVM, AVM... Bizim burada kast ettiğimiz uluslararası bir camiada olacak AVM'yi o alana yapamazsınız. Kesinleşmiş bir AVM projesi de yok. Belki biz oraya bir şehir müzesi yapacağız. Kesinleşen, elinizde bir belge var mı?

Karşınızda bir muhatap da yok. Dert başka. Türkiye sağlıklı bir geleceğe yürüyor. Bunu hazmedemeyenler bu tür çılgınlıkların içerisine giriyorlar. Kendilerine göre yakıyorlar, yıkıyorlar. Oradaki esnafın camlarını kırıyorlar. Bu mu demokrasi. Allah aşkına soruyorum. Tayyip Erdoğan diktatörmüş. Bu millete hizmetkar olan birisi için diktatör diyorlarsa ben birşey diyemiyorum. Bu çevreceyim diyenler o çöp yığınlarını neden kaldıramadılar o zaman.

İstanbul'un su sıkıntısı bir çevrecilik değil miydi? O sıkıntıyı neden bunlar ortadan kalramadılar. Hava kirliliği, millete maske taktırıyorlar. Hatırlayın o günleri. Şu gördüğünüz Haliç pislikten geçilmiyordu. Şu gördüğüz cadde neydi, bağırsakçıların olduğu caddeydi. Allah aşkına bir İstanbullu olarak oralardan geçmeniz mümkün müydü? Haliçin kenarından geçmeniz mümkün müydü?

Şu Haliç'ten bu kardeşiniz 2 buçuk milyar metreküp çamur çıkarttı. Ama bunu İstanbul halkı hiç farketmedi bile. Şimdi orada Vialan denilen o dev çocuk parkı yapıldı. Ama yeşiliyle. Orası taş ocağı olarak mı kalsaydı. 650 milyon dolar yatırım yaptık.

Kardeşlerim bunların ufku falan yok. Bunların yaptıkları hiç bir şey olmadığı gibi, yapacakları bir şey de yok. Nereden nereye geldik. İstanbulumuza daha güzelleri yakışıyor. Ve biz bunları yapacağız.

Taksimle ilgili de bizler 2011 seçimleri öncesinde tüm kamuoyu araştırmamızı yaptık, adımlarımızı da ona göre attık, atıyoruz. Orada Taksim Kışlasını CHP zihniyeti yıktı. Orayı Taksim Stadı olarak kullandı. Bunlara sesi çıkmayanların orada sökülen 12 tane ağaca tepkilerini ideolojik bazlı olarak ifade etmek istiyorum.