BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,62
HABER /  DÜNYA

Göstericilerin çöp nöbeti

Günlerdir devam eden Gezi Parkı olayları nedeniyle savaş alanına dönen Taksim Meydanı, bazı gruplar tarafından belediye ekipleri beklenmeden...

Abone ol

Günlerdir devam eden Gezi Parkı olayları nedeniyle savaş alanına dönen Taksim Meydanı, bazı gruplar tarafından belediye ekipleri beklenmeden temizlenmeye başladı. Ellerine çöp poşetlerini alan göstericiler, yerde ne kadar çöp varsa toplamaya çalıştı.
Bir süreden beri devam eden gezi parkı olayları nedeniyle Taksim Meydanı kelimenin tam anlamı ile savaş alanına döndü. Dün polisin çekilmesi ile meydana giren kalabalık grup, sabaha kadar taksim meydanından ayrılmazken sabahın ilk ışıkları ile birlikte çevrede çöpleri toplamaya başladılar. Göstericiler, ellerine aldıkları çöp poşetleri ile atılan şişeleri ve çöpleri tek tek topladı. Belediye ekiplerinin gelmesini beklemeden çöpleri toplayan göstericiler, meydanı büyük ölçüde temizledi.
Bu arada, Gezi Parkı içinde devrilen polis ve sivil araçlarda halen oldukları yerde duruyor. Bu arada sabahın ilk ışıkları ile bastıran yağmurdan korunmak isteyen göstericiler, parkta kalan ve parçalanan çevik kuvvet polisinin minibüsüne doluştu. Taksim meydanına çıkan yabancı turistler de gördükleri manzarayı fotoğraflarken aralarından bazıları ele geçirilen çevik kuvvet minibüsüne binerek hatıra fotoğrafı çektirdi.
(İHA)