BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Davutoğlu'ndan flaş açıklamalar!

AK Parti grup toplantısında HDP'yi teröre destek vermekle suçlayan Başbakan, dokunulmazlığın kaldırılacağını söyledi. Davutoğlu; ''Dokunulmazlık vicdansızlığın, ahlaksızlığın, terör yandaşlığının kılıfı olamaz'' dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Grup Toplantısı'nda partililere hitap etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Muhalefeti eleştiren Davutoğlu, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın vizeyle ilgili sözlerine tepki gösterdi. Dokunulmazlıların da kaldırılacağını söyleyen Davutoğlu şu açıklamalarda bulundu.

DEMİRTAŞ AB'YE AKIL VERİYOR

Aynı şekilde Demirtaş da AB'yle vize anlaşmamıza ilgili açıklama yapıyor. "Vize kalkarsa Kürtler Avrupa'ya gider" diyor.  Aklınca AB ülkelerine akıl veriyor. "Vizeleri kaldırmayın" diyor. Bu sözlerin neresinden tutalım da, neresini tartışalım Allah aşkına?

DOKUNULMAZLIK AHLAKSIZLIĞA KILIF OLAMAZ

Dokunulmazlık vicdansızlığın, ahlaksızlığın, terör yandaşlığının kılıfı olamaz...AK Parti, milletvekilleri üzerinden milletin iradesine ipotek koyan bir düzenlemeye asla izin vermeyecektir. Türkiye'de özgürlükleri daraltacak hiçbir uygulamayı hayata geçirmeyeceğiz.

SON 1 AYDA TERÖR KANLI YÜZÜNÜ GÖSTERDİ"

Kendi şehit evlatlarının cenaze namazını kıldıran imamların olduğu bir ülkede bayrağımız hiçbir zaman yere düşmez. İnancımız da bayrağımız da sonsuza kadar temsil edilir. Pakistan ne zaman bir sıkıntı ile karşılaşırsa onların yanında olacağız. Aynı şekilde ırak'ın da yanındayız. Kürt, Şii, ve Arap kardeşlerimiz bilsin ki en yakın dostları biziz. Son 1 ayda terörün kanlı yüzü coğrafya farketmeksizin kendini gösterdi.

"KAOS VE KRİZ BEKLEYENLER BOŞUNA BEKLEYECEKLER"

Türkiye'nin tökezlemesini bekleyenler, kaos ve kriz bekleyenler boşuna bekleyecekler çünkü biz buna izin vermeyeceğiz. Türkiye hukuk ve demokrasi yolunda geri adım atmadan devam edecektir. Terör örgütlerinin maskesi düşmüştür.

"YEPYENİ BİR GÜNEYDOĞU İNŞA EDECEĞİZ"

Terör odakları tek tek bulunup şehirlerimizden temizlendi ve temizleniyoır. Altyapısı ve sosyal imkanları ile yepyeni bir Güneydoğu inşa edeceğiz. Bakanlar Kurulu'nda Güneydoğui'da yapılacak her bir çalışmayı tek tek ele aldık.

SİYASET YAPMAYI ÖĞRENEMEDİLER

Siyaset kurumu güçsüzse o ülke güçsüzdür. Bir ülkenin kalkınması siyasetin gücü ile mümkündür. Çok şükür Türkiye'de 14 yıldır böyle bir iktidar var. Peki millete hizmet edecek bir muhalefet var mı ? Maalesef hayır. Biz herşeyde rekor kırdık onlar sadece kurultay yapmada rekor kırdılar. Ya kurultay yapıyorlar ya da kurultay yapma tartışması yapıyorlar.Bunlar siyaset yapmayı, millete hizmet etmeyi öğrenemediler.

CHP, TÜRKİYE'YE KARŞI MUHALEFET YAPIYOR

Milletimiz her seferinde kendilerine gereken cevabı vermiştir. Sayın Kılıçdaroğlu terörle mücadelede dayanışma göstereceği yerde hiç görülmediği gibi bir de terörle mücadelemize köstek oluyor. CHP paralel yapı ile sol örgütlerle ittifak yaparak sadece AK Parti'ye değil Türkiye'ye karşı da muhalefet yapıyor. CHP 'ye oy vermiş vatandaşlarımız da partilerinin yaptığı bu siyastetten rahatsızdır. Kılıçdaroğlu yeni CHP diyerek geldiği şu günerde eski CHP'nin gerisinde kalmıştır.