BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.306,93
HABER /  GÜNCEL

Köyün imamı 14 yaşındaki kızı defalarca...

Sivas’ın Yıldızeli İlçesi’nde evli ve 2 çocuk babası 32 yaşındaki imam İ.A., 14 yaşındaki E.Y.’ye cinsel istismar suçlamasıyla tutuklandı. İmam İ.A. görevden uzaklaştırılırken, ailesi kızları E.Y.’yi okuldan aldı.

Abone ol

SİVAS'ta yaşanan iğrenç olay duyanların kanını dondurdu. İmam İ.A., geçen haziran ayında ilçeye bağlı İğnebey Köyü camiine atandı.

Ailesiyle birlikte köye yerleşen İ.A., göreve başladıktan kısa süre sonra caminin bitişiğindeki binada kız Kuran Kursu açtı. Köyde oturan Y.Y. ve F.Y. çiftinin 6 çocuğundan en küçüğü E.Y. de bu kursa gelmeye başladı. İmam İ.A. ile kurs öğrencilerinden E.Y. arasında iddiaya göre bir süre sonra gönül ilişkisi başladı.

MEKTUP GÖNDERDİ

E.Y. daha sonra yaz tatili nedeniyle ara verdiği Pamukpınar Yatılı Bölge Okulu’nun 8’inci sınıfında eğitim görmeye gitti. Ancak, İ.A. ile E.Y.’nin ilişkisi devam etti. Zaman zaman köye gelen E.Y. köydeki ilköğretim okulunda vakit geçiren İ.A.’ya ilkokul öğrencileriyle mektup gönderdi. İmam İ.A. ise, E.Y.’yi haftasonları yatılı okulundan alarak gezmeye götürdü.

Bir haftasonu otobüsle Sivas’a gelen İ.A. ve E.Y. bir süre kentte vakit geçirdikten sonra terminale geldi. Kentte bir süre daha kalmak isteyen İ.A., E.Y.’yi otobüse bindirerek Yıldızeli’ne dönmesini istedi. İ.A. ve E.Y. terminalde okul öğretmeni tarafından görülürken, kızını almak için okula giden baba Y.Y. de E.Y.’yi bulamadı. İlçeye dönen E.Y. okul öğretmenleri ve ailesine köy imamı ile aralarında bir süredir ilişki olduğunu itiraf etti.



Olay öğrenildikten sonra polis merkezine giderek teslim olan İ.A. sevk edildiği Yıldızeli Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ’cinsel istismar’ suçlamalarıyla 18 Ocak’ta tutuklandı. İmam İ.A. Yıldızeli Kaymakamlığı tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ilgili maddesi uyarınca görevden uzaklaştırıldı.

Kaymakamlık da iddialarla ilgili müfettiş görevlendirilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı’na başvurdu. Olay sonrası, E.Y. ise ailesi tarafından okuldan alındı.