BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.448,03
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Başbakan cumhurbaşkanı adayı olmayacak!

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Halk TV’de Semra Topçu ile Güne Başlarken programına katıldı.

Abone ol

Türkkan, 1 Mayıs’tan AKP’nin PKK karşısındaki acizliğine, Başbakan’dan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar birçok konuda görüşlerini açıkladı.

1 MAYIS’TA TAKSİM YASAĞI

MHP’li Türkkan, 1 Mayıs’ta Taksim’in kapalı olmasını değerlendirirken “1 Mayıs’ta Taksim’i yasaklayan totaliter bir zihniyet olduğu için insanların tepkisi 1 Mayıs’ın Taksim’de yapılmaması değil, yasaklayan kişinin tavrıdır insanları geren.” ifadesini kullandı.

İKTİDARDA BEN YAPIYORSAM DOĞRUDUR DİYE BİR KANI OLUŞTU

Türkkan’ın programda AKP’ye oy verenlere de mesajı vardı: “Halkımız zorla diktatör yarattı kendine.”diyen Türkkan, AKP'ye oy veren hiç kimsenin yarın totaliter rejimden şikayet etmeye kalkmaması gerektiğini ifade etti ve “Bu rejimin yaratıcıları bu oy verenler.” dedi.
ALMAN CUMHURBAŞKANI GAUCK’UN ELEŞTİRİLERİ

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan programda Türkiye’yi ziyaret eden Alman Cumhurbaşkanı Gauck’un eleştirilerini de yorumladı.

Başbakan Erdoğan için “Çavuşesku’dan sonra Türkiye’de böyle bir lider çıktı.” diyen Türkkan, “Alman Cumhurbaşkanı’nın tepkisini de buna bağlıyorum. Tepki veriyorlar normal karşılamak lazım. Demokrasiyi yok etmeye uğraşırsanız demokrasiye inanan insanlar mutlaka sizi uyarma ihtiyacı hissederler.“ ifadesini kullandı.

Türkiye’nin güneydoğusunda devlet var mı yok mu?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, AKP’nin PKK karşısında aciz olmasından da bahsetti. Türkkan,
“PKK’nın Türkiye’nin gündemine girdiği dönemlere bakarsanız Türkiye’nin bağışıklık sisteminin çöktüğü dönemlerde başkaldırıyor. AKP zaafiyete düştüğü anlarda da PKK’nın eylemleri çoğalıyor, yaptırımları da çoğalıyor. Silah bıraktı denilen PKK’nın Güneydoğu’da vergi adı altında haraç topladığını görüyoruz.” dedi.

İKİ UZMAN ÇAVUŞUN KAÇIRILMASI

Programda MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’a Diyarbakır’da iki gün önce 2 Uzman Çavuş’un PKK tarafından kaçırılması ve PKK’ya yakın yayın organlarının iki Uzman Çavuş’un karakol yapımının durdurulması karşılığında serbest bırakılabileceği haberi de hatırlatıldı.

Bu konuda İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya soru önergesi de veren Türkkan’ın tepkisi sertti:

“PKK ile pazarlık yaparak kurtaracak Devlet orada varım diyemez. Özerklik talepleri boşuna değil kendi insiyatiflerinde olan bölgeyi kendileri yönetmek istiyorlar. Ama Türkiye son on senede buraya geldi. Bu özerklik taleplerini destekleyen unsur olarak var.”

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Ve yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri…Bu konuda “İsim bazında hareket etmekten ziyade nasıl bir Cumhurbaşkanı olmalı sözünü çok daha anlamlı buluyorum.”diyen Türkkan, Cumhurbaşkanı profili de çizdi:

“Hırsız olmayacak, yolsuzluğa bulaşmış olmayacak , Türkiye’yle ilgili oynanan oyunların parçası olmayacak, Reza’nın önünde 2.80 uzanan adamı Bakan yapan adam Cumhurbaşkanı olmayacak. Böyle olmayacakları sıralayın, olacakları da üstüne koyarsak zaten Türkiye’nin Cumhurbaşkanı profili ortaya çıkar.”

“Ben isimlerden ziyade ilkelerin önce konuşulmasının daha önemli olduğunu düşünüyorum.” diyen Türkkan, Başbakan Erdoğan’ın aday olmayacağını iddia etti:

“Ben Erdoğan’ın aday olacağını düşünmüyorum, bunda da eminim.”