BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Başbakan akıl ve izandan yoksun!

BDP Başbakan Erdoğan'ın, BDP'yi MHP ve CHP ile aynı safta tutmasına sert tepki gösterdi.

Abone ol

BDP partilerini MHP ve CHP ile aynı safta tutan Başbakan Erdoğan'a Suriye tavrını eleştirerek yanıt verdi. BDP açıklamasında, "Diktatör Suriye yönetimine "Halkın taleplerine kulak verin. Sivillerin üzerine silah doğrultmayın" çağrısı yapacağına, akıl vereceğine, önce kendi evinin bir içine baksın. Ve Ortadoğu'daki halk düşmanı diktatörle benzeşen yönlerini görsün" denildi.

BDP kendilerini silah tüccarlarıyla birlikte olmakla suçlayan Başbakan Erdoğan'ı "akıl ve izandan yoksun" olarak nitelendirdi.

Başbakan Erdoğan'ın BDP'ye yönelik eleştirilerine partiden yazılı bir açıklama ile yanıt verildi. "Kürtlerin hak ve özgürlükleri konusunda aynı safta birleşenlerin kimler olduğunu halkımız çok iyi görmekte ve bilmekte" denilen açıklamada şunlar söylendi:

BDP'Yİ TARİFE HADDİ YOK!

"Milliyetçilikte, ırkçılıkta, savaş çığırtkanlığında birbiriyle yarışa girenlerin, aynı safı tutanların, barış ve demokrasi mücadelesinde bedel ödeyen, milyonların umudu olan Barış ve Demokrasi Partisi'nin durduğu yeri tarif etmeye hakkı da yoktur, haddi de.

Başbakan Erdoğan önce kendi durduğu yere bir baksın. Diktatör Suriye yönetimine "Halkın taleplerine kulak verin. Sivillerin üzerine silah doğrultmayın" çağrısı yapacağına, akıl vereceğine, önce kendi evinin bir içine baksın. Ve Ortadoğu'daki halk düşmanı diktatörle benzeşen yönlerini görsün.

Halkın çözüm taleplerini dile getirmek için kurduğu demokratik çözüm çadırlarının gece yarıları baskınlarla yerle bir edildiği ülke Suriye değil Türkiye'dir. Sivil itaatsizlik eylemi yapan halkın üzerine ateş açılan yer Şam sokakları değil, Diyarbakır sokaklarıdır.

BAŞBAKAN AKIL VE İZANDAN YOKSUN!

Bizim safımız bellidir. Biz halkımızla saf tutuyoruz. Biz halkımızın barış istemleriyle, çözüm çadırlarıyla, barış hutbeleriyle, barış dualarıyla saf tutuyoruz. Buna rağmen kalkıp BDP'yi silah tüccarlarıyla birlikte olmakla suçlayan akıl ve izandan yoksun Başbakan'a hatırlatmak istiyoruz. En büyük silah tüccarı siz değil misiniz? Sadece son iki yılda 1,25 milyar dolarlık silah alımı yapan, Türkiye'nin kaynaklarını Alman ve İsrail savunma sanayine aktaran savaş baronlarını, silah tüccarlarını besleyen bizzat AKP Hükümeti'nin kendisi değil midir?