BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.442,22
HABER /  POLİTİKA

Başa göre hedef Anadolu

BTP Lideri Prof. Dr. Baş, Batının hedefinin Anadolu olduğunu savundu.

Abone ol

BTP Lideri Prof. Dr. Baş, Ankara’daki iftar programında, Batının hedefinin Anadolu olduğunu, dinlerarası diyalog faaliyetlerinin de bu hedefe yönelik olduğunun altını çizdi.

Bağımsız Türkiye Partisi(BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, partisinin Ankara İl Teşkilatınca düzenlenen iftar programında, gündemde öne çıkan gelişmeleri değerlendirdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın çıkışlarıyla gündeme gelen irtica tartışmasını değerlendiren BTP Lideri, çok önemli bir noktanın altını çizdi.

İrticanın anlamı

Prof. Dr. Baş, “İrtica uyarısının hedefinde dindar vatandaşımız değil, İslam kisvesiyle bu milletin karşısına çıkıp ülkeyi bölüp parçalamak isteyenler var” diye konuştu. Haydar Baş, şu görüşleri öne çıkardı: “Şu noktayı çok iyi görelim. O düşünce adına ülkeyi parçalamak isteyenler, İslam kisvesiyle beraber milletin karşısına çıktılar. Aslında karşı konulan onların İslam’ı yaşayışları değil. Karşı konulan şey, içlerinde sahip oldukları kötü niyet, memleketi bölmek parçalama niyetidir.”

Diyalogun hedefi Anadolu’dur

İrtica gündemine ilişkin bu çok kritik hatırlatmayı yapan Prof. Dr. Haydar Baş, sözü bu çevrelerin büyük önem verdiği dinlerarası diyalog faaliyetlerine getirerek, “Dinlerarası diyalog oyunuyla Müslüman Türk milletini dini ve kültüründen uzaklaştırmak, sonra da ayağının altındaki bu toprakları almak istiyorlar” dedi.
Batının en mühim projesinin Şark Sorunu olduğuna işaret eden BTP Lideri, “Buradaki gaye, bizi birbirimize düşürmek, sonra da ayağımız altından bu toprakları almaktır” dedi.

Fitne tuzağı

Prof. Dr. Haydar Baş’ın Ankara’da üzerinde durduğu bir diğer kritik nokta da ülkeye yerleştirilmek istenen sinsi fitneydi. “Siz zannediyorsunuz ki, bunlar milleti seviyor. Asıl hedef bu millet” diyen Baş, millet olarak bu oyunlara karşı çıkılması gerektiğinin altını çizdi.

İktidarın yaptıkları

Prof. Dr. Baş, Ankaralılarla buluşmasında AKP hükümetinin 4 yıllık icratını da değerlendirdi. AKP hükümetinin AB’ye uyum adına Türk topraklarının ve madenlerinin yabancılara satılmasına imkan tanıdığını belirten Baş, hükümetin ülkeyi yıkıma götüren icraatlarını tek tek saydı: “Hükümet, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin elinden yetkilerini aldı, demokratikleşme adı altında PKK ve yandaşları sokaklarda boy göstermeye başladı. İmzalan ek protokol ile Rumların Kıbrıs’ta tek legal temsilci olduğunu kabul etti, Self determinasyon kanunu ile etnik gruplara BM’ye başvurmaları halinde kendi kendini yönetme hakkı verdi. İmar Yasası’ndaki değişiklikle 40 bin kilise ev açılmasına imkan verdi.”