BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.440,43
HABER /  SPOR

Fenerbahçeyi engelliyorlar

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir rakiplerine göndermede bulundu

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Nihat Özdemir, devletin, Galatasaray Kulübü'ne Seyrantepe projesiyle ilgili katkı yapması durumunda, devletten 85 milyon dolar değerinde bir karşılığı talep edeceklerini açıkladı.

Sarı-lacivertli kulübün Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda bir konuşma yapan Özdemir, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu olarak, sarı-kırmızılıların Seyrantepe'ye yapmayı düşündüğü stat projesinin yakın takipçisi olduklarını kaydetti. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bugünkü değerle neredeyse 85 milyon dolara mal olan bir proje olduğunu belirten Özdemir, ''Bugün Türkiye'nin iftiharı olan bir stadı yaptık. Bu stadı devletten bir kuruş yardım almadan, sadece taraftarımızın gücüyle Fenerbahçe'nin gücüyle yaptık. Eğer devletimiz Galatasaray'a Seyrantepe projesiyle ilgili bir katkıda bulunursa biz de Fenerbahçe olarak kendi gücümüzle yaptığımız, bugünkü değeri 85 milyon doları bulan bir değerin karşılığını devletimizden talep edeceğiz'' diye konuştu.
Stadın yanındaki Kenan Evren Lisesi'nin arazisine yapmayı düşündükleri iş ve kültür merkeziyle ilgili projelerinin, İstanbul Büşükşehir Belediyesi'ne sunulmasına rağmen çeşitli kurumların müdahalesiyle engellenmeye çalışıldığını savunan Nihat Özdemir, ''Bu konuda mücadelemiz sürmekte ve gerekli girişimler yapılmaktadır'' dedi. Stadın tapusunu almak ve Dereağzı'ndaki tesislerin arazisinin Fenerbahçe'nin malı olması için gerekli girişimlerinin sürdüğünü de ifade eden Özdemir, kapalı spor salonu için yakın bir zamanda ihale yapacaklarını söyledi.