BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,89
ALTIN 2.441,89
HABER /  GÜNCEL

2 bin YTLye bebek satan aile

Kastamonu'da bir aile yeni doğan çocuklarını 2 bin YTL'ye satmak isterlerken yakalandı.

Abone ol

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde bir çiftin yeni doğan bebeklerini 2 bin YTL'ye bir başka çifte sattıkları öne sürüldü. İddiaya göre, İnebolu'nun Küçüksökü köyünde yaşayan 4 çocuk sahibi Erol O. ile eşi Hikmet O, aynı köyde yaşayan ve bugüne kadar çocukları olmayan komşuları Salih ve Yaşar D. çiftine yeni doğacak çocuklarını 2 bin YTL karşılığında vermek için anlaştı.

Bunun üzerine İnebolu'da doğum yapan Hikmet O. dünyaya getirdiği erkek bebeğini doğum masrafı olan 2 bin YTL karşılığında Salih ve Yaşar D. çiftine verdi. Bebeğin babası Erol O, bir süre sonra söz konusu aileden ikinci defa 2 bin YTL para istedi. Paranın verilmemesi üzerine henüz nüfus cüzdanı çıkarttırılmayan bebek, öz babası Erol O. tarafından kaçırıldı.

Bunun üzerine, Salih ve Yaşar D. çifti, Erol O. hakkında İnebolu Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulundu. Savcılık, ''bebek tacirliği'' kapsamında aracılık yaptığı gerekçesiyle Mustafa E. ile Salih ve Yaşar D. çifti ile bebeğin öz babası Erol O. ve annesi Hikmet O. hakkında soruşturma başlattı. Yetkililer, bebeğin öz annesi Hikmet O'ya teslim edildiğini, soruşturmanın ise devam ettiğini kaydettiler.