BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,81
ALTIN 2.439,10
HABER /  EKONOMİ

Hyundaiden tam not aldı

Maysan Mando Otomotiv Hyundai'nin tüm ''5 Star'' denetimlerinde ''tam not'' aldığı bildirildi.

Abone ol

Bursa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Maysan Mando Otomotiv Parçaları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin, Hyundai'nin her yıl dünya çapındaki tüm tedarikçilerine uyguladığı ''5 Star'' denetimlerinde ''tam not'' aldığı bildirildi.

Çukurova Grubunun iştiraklerinden biri olan Maysan Mando'dan yapılan yazılı açıklamada, firmanın, Hyundai'nin yılda bir kez olmak üzere dünya çapındaki tüm tedarikçilerine yönelik denetimden başarıyla geçtiği kaydedildi. Firmanın, kalite geliştirmeyi, objektif değerlendirmeyi ve değerlendirme sonuçlarının rekabete yansımasını hedefleyen bir sistem olan ''5 Star'' denetimiyle, tedarikçi firmaların kalite yönetim sistemlerini denetleyerek, hatasız üretim bilinci adına bir ortak misyon üstlendiğine işaret edilen açıklamada, Hyundai'nin, Türkiye'de de ilk olarak geçen yıl yaptığı ''5 Star'' değerlendirme sistemi kapsamında, 3 pilot firmaya denetim gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada, 2005 yılının Mayıs ayında gerçekleştirilen denetimde, Maysan Mando'nun Türkiye'den katılan 3 firma arasında birinci, dünya çapında katılan 70 firma arasında ise altıncı olduğu hatırlatıldı. Maysan Mando Genel Müdürü Erdal Elbay da, yazılı açıklamasında, Hyundai Motor Company ve Hyundai Assan'ın, ana tedarikçilerinin üretim tesislerinin mevcut performansını izleme ve ''sıfır hata'' prensibini uygulama amacıyla birlikte yaptıkları ''5 Star'' değerlendirme sisteminin bir aşaması olan kalite yönetim sistem denetlemesini bu yıl da başarıyla tamamladıklarını anlattı. Elbay, ''Üretimde kalite bizim öncelikli prensibimizdir. Bu doğrultuda topladığımız meyveler başarıya olan düşkünlüğümüzü artırıyor'' dedi.