BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.431,96
HABER /  GÜNCEL

Kuran finalistleri gün sayıyor

Mihrabistanbul'un “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” Pazar günü yapılacak.

Abone ol

Dünyaca ünlü Mısırlı Hafız Dr. Ahmet Naina Mihrabistanbul Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” için Türkiye’ye geliyor. Finale kalan 12 hafız ise son hazırlıklarını yapıyor. Pazar günü Süleymaniye camisinde yapılacak yarışmada birinci olacak okuyucuya 10 bin YTL ödül verilecek.

İSTANBUL
Büyük ödüllü yarışma için geri sayım başladı. Heyecan dorukta. Finale kalan 12 okuyucu konulan ödülü almak için son hazırlıklarını yapıyor. Mihrabistanbul İlim Kültür ve Sanat Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” Pazar günü yapılacak.

FİNAL SÜLEYMANİYE, ÖDÜL TÖRENİ FESHANE’DE
Yarışmanın finali için elemeler geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Elemelerde 12 kişi finale kalmıştı. Her biri Türkiye’nin en iyi okuyucuları arasında yer alan 12 finalistin birbirleriyle kıyasıya yarışacakları yapılan hazırlıklardan belli oldu.
Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasının finali 15 Ekim 2006 Pazar günü Süleymaniye Camisi’nde yapılacak. Ünlü ve kendi konularında uzman kişilerin jüri üyesi olacakları yarışmanın ödül töreni ise Ramazan etkinliklerinin devam ettiği Feshane’de gerçekleştirilecek.

AHMET NAİNA GELİYOR
Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması için dünyaca ünlü Mısırlı Hafız Dr. Ahmet Naina’da İstanbul’a gelecek. 10 yaşında hafızlığı tamamlayan Ahmet Naine, tıp tahsilinin ardından kıraat ilimleri de tahsil ederek kura olan birisi. Abdülsamet vefat ettikten sonra Kahrie’deki Hüseyin Camii’nde Kur’an okumaya başlayan Naina 70 ülkede Kur’an tilaveti verdi. Naina yarışmada finalistlerin performansını değerlendirecek ardından da Feshane’deki ödül töreninde davetlilere Kur’a ziyafeti sunacak.

GÜZEL OKUYUCULAR ORTAYA ÇIKARMAK İSTİYORUZ
Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Mihrabistanbul İlim Kültür ve Sanat Derneği Kurucu Üyesi Prof. Dr. İsmail Karaçam, “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Mihrabistanbul Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasına” yoğun ilgi gösterildi. Türkiye’nin en tanınmış güzel okuyucuların finale kalmak için birbirleriyle yarıştılar. Bunların arasında jüri üyelerinin bile puan vermekte zorlandıkları güzel sesli Kur’an âşıkları oldu. Bizim amacımız bu tür yarışmalarla Türkiye’nin dünyaca tanınan güzel okuyucularını ortaya çıkarmaktır” dedi.
“Önümüzdeki sene daha güzel ve yoğun katılımın olacağını şimdiden söyleyebiliriz” diyen Prof. Dr. Karaçam sözlerini şöyle bitirdi: “Çünkü İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin genelinde çok güzel Kur’an-ı Kerim okuyan insanlarımız var. Kur’an-ı Kerim’i güzel okumanın önemli ve ciddi bir iş olduğunu düşünüyorum. Şimdiye kadar amatörce yapılıyordu. Bu yarışmalarla profesyonel olmasını arzu ediyoruz. Eğer bunu sağlayabilirsek iyi bir hizmet etmiş oluruz.”

İŞTE FİNALİSTLER
Mihrabistanbul Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 2006 Finalistleri
1- Mahmut Çelikoğlu
2- Ferhat Kars
3- Ahmet Dinç
4- Mahmut Mansur Gür
5- Ekrem Nalbant
6- Ali Derman
7-Adem Karabey
8-Sefa Taşkesenoğlu
9-Mustafa Giden
10- Kerim Öztürk
11- Mehmet Pervane
12 Süleyman Süngü