BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Baro:Azmettirici dinci basın

Kolcuoğlu, Danıştay'da meydana silahlı saldırı ile ilgI açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Kolcuoğlu, Danıştay'da meydana gelen ve 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Saldırıyı gerçekleştiren Avukat Alparslan Arslan'ın (29) İstanbul Barosu'na kayıtlı olduğunu ifade eden Kolcuoğlu, "Çok üzücü bir olayı yaşadık. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin baromuza kayıtlı olması, bu üzüntümüzü bir kat daha arttırdı.
Danıştay, cumhuriyetimizin ve demokrasinin çok önemli kurumlarından birisidir. Danıştay'ın, hukuka aykırı bulduğu kararları yargı denetimi yoluyla hukuka uygun hale getirme konusunda önemli görevleri vardır. Bu görevleri hiç tereddüt etmeden yerine getiren, değerlendiren, çok önemli bir kurumdur. Yapılan bu saldırıyı İstanbul Barosu olarak nefretle kınıyoruz" dedi.

Kolcuoğlu, yargı ve idare arasında uzun zamandır devam eden ve adeta düelloyu andıran bir gerginlik yaşandığını ifade ederek, "Bu saldırının, yargı kararlarına karşı takınılan tavır ve yapılan açıklamaların sonucu olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda doldurulmuş bir meslektaşımız olduğu anlaşılıyor. Bu tip insanlar, bu tip olayları yapmak için sadece cesaret isterler. Bu cesareti buldukları zaman, böyle bir suç işlemeye yönelik tavırları zaten vardır. Maalesef bu cesareti son zamanlarda buldular. Dinci basının bu isimleri yayınlayıp hedef göstermesi söz konusu, bunlar azmettiricidir.


Yapılacak olan soruşturmada bütün bunların dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum. Olay, dini motifli bir olaydır. Olayı gerçekleştiren kişinin binadan çıkarken söyledikleri de bunu gösteriyor. Demokratik yapı içerisinde insanlar, görüş ve düşüncelerini hedef göstermeden ve insanlığa karşı suç işlemeden göstermeye çalışsınlar. Herkesin aklını başına alması, bu tip cesaretlendirici konuşmalarla insanların hayatlarına kast edilmesinin önlenmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Bingöl nüfusuna kayıtlı olan Avukat Alparslan Arslan'ın baro disiplinine verileceğini de belirten Kolcuoğlu, gerekenin yapılacağını söyledi.