BIST 9.999
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.439,32
HABER /  GÜNCEL

Barlas ve Ardıça ne verildi?

TMSF Sabah-atv'ye Mehmet Barlas ve Engin Ardıç'ı transfer etti. İki gazetecinin aldığı ücretler Meclis gündemine taşındı

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek henüz Çalık Grubu'na devredilmeyen ve TMSF yönetiminde olan ATV-Sabah’ın yeni transferleri Mehmet Barlas  ve Engin Ardıç'ın maaşlarını Meclis'e taşıdı. CHP'li Özyürek "Barlas'a 900 bin, Ardıç'a 500 bin YTL ödendiği doğru mu?" diye sordu.

5 Aralık 2007 tarihinde Çalık Grubu 1,1 milyon dolarla ihaleyi kazanarak TMSF yönetimindeki Sabah-atv'yi aldı.  Ancak TMSF hala yönetimi Çalık Grubu'na devretmedi. Üstelik hem gazeteye, hem de televizyona transfer yapmayı sürdürdü.

Bu durum sonunda CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek tarafından Meclis'e taşındı ve Başbakan'a soru önergesi olarak verildi.

ÖDEME NE KADAR ERTELENDİ

Özyürek önce Sabah-ATV’in Çalık Grubuna satılmasına ilişkin Rekabet Kurulu ve RTÜK’ten gerekli izinlerin çıkmış olmasına rağmen, TMSF tarafından ödeme için 2 ay süre tanındığı yolunda haberler bulunduğunu hatırlattı ve "İhale şartlarına göre satış bedeli peşin ödenmesi gerekirken şu ana kadar ödeme niçin gecikmiştir? Çalık Grubu, ne kadarlık bir erteleme istedi? Kendisine ne kadar süre tanındı?" sorularını yöneltti.

YENİ SAHİBİNE NE ZAMAN GEÇECEK?

Özyürek'in ikinci sorusu ise Sabah ve ATV’in hangi tarihte yeni sahibine devredileceği oldu. 

BU ÜCRETLER DOĞRU MU?

Yeni sahibi belli olmuşken TMSF'nin neden transfer yaptığının açıklanmasını isteyen Özyürek, bu isimlerin maaşlarını da Meclis gündemine şöyle taşıdı:

"TMSF’nin Mehmet Barlas’a 900 bin YTL, Engin Ardıç’a 500 bin YTL transfer ücreti ödediği doğru mu?
Bu meblağlar net mi?
Ne kadar vergi kesilmiştir?
Bu transfer ücretleri TMSF tarafından mı karşılanacaktır?
Sabah-ATV’nin yeni sahibi Çalık Grubundan transfer ücretleri ihale bedeline eklenerek tahsil edilecek mi?
Transfer edilen yazarların hizmetlerinden Sabah-ATV’yi devralacak olan Çalık Grubu yararlanacağına göre, TMSF’nin ödediği transfer ücretlerinin yeni sahibinden tahsilinde zorunluluk yok mu?
Transfer ücretleri Çalık Grubundan tahsil edilemezse, TMSF yöneticilerinin sorumlu olması gerekmez mi?
Transfer ücretlerinin Çalık Grubundan tahsil edilmesi gerektiğine göre adı geçen yazarların transferlerinde Çalık Grubunun onayı alınmış mıdır?"