BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.434,19
HABER /  GÜNCEL

Bangkok saldırısı "şebeke işi"

Tayland'ın en üst düzey polis müdürü başkent Bangkok'ta 20 kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırıyı bir "şebeke"nin düzenlediğini söyledi.

Abone ol

Tayland'ın en üst düzey polis müdürü başkent Bangkok'ta 20 kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırıyı bir "şebeke"nin düzenlediğini söyledi.

Bombalı saldırının başlıca şüphelisi tapınağa bir sırt çantası bırakan sarı tişörtlü zanlıyı bulma çalışmaları sürüyor.

Bu arada saldırının düzenlendiği Erawan Hindu Tapınağı yeniden açıldı.

Başbakan Prayuth Chan-ocha olayı Tayland'ın tarihindeki en kötü saldırı diye tanımladı.

Polis Müdürü Somyot Poompanmoung Associated Press'e yaptığı açıklamada tapınak saldırısının birden fazla kişinin işi olduğunu söyledi.

Poompanmoung saldırının başlıca zanlısını kast ederek "Tabi ki bunu tek başına yapmadı. Bir şebekenin işi bu" dedi ancak ayrıntılı bilgi vermedi.

Tapınak yeniden açılırken, BBC Muhabiri Stephen Evans Tayland hükümetinin tapınağı açarak "bir mesaj göndermek istediğini" söyledi.

Henüz hiç kimsenin sorumluluğunu üstlenmediği saldırıda ölenlerin çoğu Taylandlıydı ama kurbanlar arasında Çin, Hong Kong, İngiltere, Endonezya, Malezya ve Singapur vatandaşı da var.

"Saldırgan Taylandlıya benzemiyor"

Askeri hükümetin sözcülerinden Tümgeneral Weerachoon Sukhontapatipak daha önce BBC'ye yaptığı açıklamada güvenlik kamerası görüntülerindeki şüphelinin kimliğini tespit etmeye yakın olduklarını söylemişti.

Sözcü saldırının nedenine dair hiçbir ihtimali göz ardı etmediklerini ve saldırganın Taylandlıya benzemediğini vurguladı.

Sözcü ayrıca bombalı saldırının ülkenin güneyindeki İslamcı ayrılıkçıların geçmişte düzenlediklerine kıyasla "çok farklı" olduğunu belirtti.