BIST 10.328
DOLAR 32,21
EURO 34,75
ALTIN 2.445,34
HABER /  GÜNCEL

Köylüler arkalarına bakmadan kaçtı

HAKKARİ 'nin Şemdinli ilçesinde PKK ve güvenlik güçleri arasında çatışmanın arasında kalan köy halkı çareyi kaçmakta buldu.

Abone ol

Birçok ilde PKK ve güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor. Bu çatışmalardan en çok da halk zarar görüyor. Bunun canlı örneği Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı bir köyde yaşandı.

OPERASYON BAŞLATILDI

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri PKK’lılara karşı operasyon başlattı. Şemdinli-Yüksekova karayolunda hendek kazıp ulaşımı engelleyen PKK’lılara karşı yapılan operasyona kobra helikopterler de hava desteği verdi. Güvenlik güçleriyle PKK’lılar arsında zaman zaman sıcak temas sağlanırken, silah sesleri yerleşim yerlerinden de duyuldu.

BİRÇOK EVE ROKET VE MERMİ İSABET ETTİ

Birçok eve roket ve mermi isabet ettiği öğrenildi. Dumanların yükseldiği ilçede, çatışmaya dışarıda yakalanan vatandaşlar derhal kaçarak evlerine sığındı. Bölge halkının gün boyu dışarı çıkamadığı ifade edildi. İlçeye giriş ve çıkışlar yasaklanırken, tüm işyerlerinin kapalı olduğu, GSM operatörlerinin de çalışmadığı kaydedildi.

imagedownload.aspx.20150819095426.jpeg

2 ASKER YARALANDI

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde Şemdinli’deki çatışmalarda 2 askerin yaralandığını açıkladı.

Açıklamada, 15 Ağustos 2015’te kazılarak ve barikatlar kurularak kapatılan Şemdinli-Yüksekova karayolunun açılması amacıyla, 18 Ağustos 2015’te saat 02.00’da bölgedeki birliklerin operasyon başlattığı belirtilerek, “Saat 10.47’de Şemdinli Altınsu bölgesinde açılan ateş sonucu 2 kahraman personelimiz yaralanmıştır. 

KEŞİF UÇAKLARI GÖNDERİLDİ

Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı sevk edilmiş, karadan ve havadan takviye birlikler ile diğer teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir” denildi.

İKİNCİ KEZ ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

PKK’nın yuvalandığı Ağrı ve Tendürek dağları, Ağrı Valiliği tarafından ikinci kez ’özel güvenlik bölgesi’ ilan edildi. Ağrı Valiliği, artan terör olaylarının ardından 2 Ağustos günü, Ağrı ile Tendürek Dağı’nı 15 gün süreyle ’Geçici askeri güvenlik bölgesi’ ilan ederek sivillere yasaklamıştı. Ardahan Valiliği de terör örgütü PKK’nın yol kesme eylemleri yaptığı Göle ilçesinde koordinatları açıklanan 24 ayrı noktayı, 15 gün süreyle ’Özel güvenlik bölgesi’ ilan etti.