BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan görevi Kılıçdaroğlu'na verecek mi? Kritik iddia!

Erdoğan'la bir araya gelen yazar ve tarihçiler izlenimlerini aktarırken, Erdoğan'ın görevi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na vermeyeceğı iddia edildi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda "Milli Mirasımız ve Gelecek Tasavvurumuz" temasıyla bazı yazar ve tarihçilerle bir araya geldi. Saray Sofrası konuklarının edindiği izlenime göre "Cumhurbaşkanı Erdoğan görevi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na vermeyecek gibi görünüyor. Erdoğan'ın aklındaki seçim hükümeti 2 aylık olacak".

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan , Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda bazı yazar ve tarihçilerle bir araya geldi.  Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basına kapalı gerçekleşen yemek, yaklaşık 3 saat sürdü.

Yemeğe, çeşitli gazete ve dergilerde araştırma ve yazılarıyla yer alan Mehmet Şevket Eygi, Ertuğrul Düzdağ, Kadir Mısıroğlu, Rasim Özdenören, Mesut Uçakan, Hasan Çelebi, Yavuz Bahadıroğlu, Hasan Celal Güzel, Vehbi Dinçerler ve Hasan Aksay katıldı. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, eski bakanlardan Bekir Bozdağ ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu da Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda yer aldı.

Habertürk TV muhabiri Aysun Torun'un verdiği bilgiye göre, Saray Sofrası konukları, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 'na vermeyecek gibi görünüyor. Erdoğan'ın aklındaki seçim hükümeti 2 aylık olacak" dedi.

SELVİ: SEÇİM HÜKÜMETİ OLACAK

Yeni Şafak yazar Abdülkadir Selvi de nükümet kurma ve koalisyon arayışlarını değerlendirdiği bugünkü yazısında Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na görev vermeyeceğini yazdı. Yazar, Erdoğan'ın kafasındaki seçim hükümeti formülünü köşesinde paylaştı:

Kılıçdaroğlu ile konuşuyorduk. “Sayın Davutoğlu hükümeti kuramazsa, Sayın Cumhurbaşkanı hükümeti kurma görevini vermek üzere sizi saraya davet ederse gider misiniz?” diye sormuştu. Kılıçdaroğlu, ”İnşallah gerek kalmaz” yanıtını vermişti.
Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kanaat önderleriyle yemeği sırasında CHP'nin hükümeti kurma görevini almak üzere Saray'a gelmek istediği yönünde iki üç ayrı kanaldan mesaj geliyor. Ama tüm koalisyon formülleri tüketildiği için Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu'na hükümet kurma görevini vereceği yönünde bir sinyal alınmıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki sürece ışık tutacak değerlendirmelerini orada yapıyor. Erdoğan'ın kafasındaki seçim hükümetinin yol haritası şöyle:

“2 aylık bir seçim hükümeti kurulacak. MHP'nin politikaları nedeniyle HDP de hükümette yer alacak. Ancak hükümeti kurma görevini bu fakir verecek. Ama onların her önerdikleri kişi bakan olamayacak. Kimin bakan olacağına biz karar vereceğiz”