BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Mehmet Metiner'den 'pişmanlık' itirafı

AK Partili Mehmet Metiner, Ahmet Hakan'a yaptığı açıklamada, geçmişte HADEP'e inanıp gittiği için son derece pişman olduğunu söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- AK Parti'den milletvekili seçilmeden önce HADEP'te Genel Başkan Yardımcılığı yapan Mehmet Metiner, pişman olduğunu itiraf etti.

Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a konuşan Metiner, HDP kurulmadan önceki Kürt siyasal hareketinin partilerinden olan HADEP'e ilişkin 'İnanıp gittiğim, Türkiyelileşme iddialarına inandığım için son derece pişmanım. HADEP'te ne söylemişsem bugün de aynı şeyleri söylüyorum. HADEP'te birlikte olduğumuz insanlar bugün farklı yerlere savrulmuş" dedi.

mehmet-metiner.20150819093607.jpg

"İDEOLOJİK GENLERİMİZ FARKLI"

2000 yılında, 11 ay içinde bulunduğu HADEP için "İdeolojik genlerimiz farklıydı." diyen Metiner, "Ben İslamcı gelenekten geliyorum, onlar daha çok sosyalist Marksist düşünce yapısına sahipler. Ayrıca siyasal bölücülükten de vazgeçemeyeceklerini gördüm." ifadelerini kuallandı.

"AZ BİRAZ ZAYIFLASINLAR..."

Hakan'ın "Şimdi HDP'de İslami gelenekten gelen çok sayıda isim var. Onlar da koparlar mı bir süre sonra?" sorusuna ise Metiner, "Şu an siyaseten daha güçlü oldukları için, sırtlarını da dağa dayadıkları için ben gen uyuşmazlığının kuvveden fiile çıkacağı kanaatinde değilim. Ama biraz zayıflasınlar kendi içlerindeki bu farklılıkların nasıl çatışmaya dönüştüğüne herkes tanık olur." diye cevap verdi.