BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Bakanlara provokatif soru soran muhabir Musab Turan'ın FETÖ bağlantısı deşifre oldu

Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan'ın bakanlara yönelik skandal sorusunun arkasında FETÖ izi çıktı. AA muhabiri Musab Turan'ın abisi T.T'nin KHK'dan ihraç edilen polisler arasında olduğu, ablası B.U'nun ise bankadan ATM üzerinden kartsız şekilde ihraç fetöcülere para gönderdiği deşifre oldu.

Abone ol

Dün AA İstanbul muhabiri Musab Turan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin İstanbul'da katıldığı programda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef alarak provokatörlük yapmış, çalıştığı kurumdan kovulmuştu.

AA'dan kovulan Turan'ın ailesiyle ilgili ortaya atılan Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanmasıyla ilgili yeni bilgiler de ortaya çıktı.

FETÖ'nün "Ev abisi' çıktı"

Malatyalı olduğu öğrenilen Turan'ın 31 yaşındaki kardeşi Talha Turan'ın, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaparken, yapılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alınıp 2018 yılında da meslekten ihraç edildiği ortaya çıktı. Meslekten ihraç edilen Talha Turan hakkında ayrıca Elazığ Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan dava açıldığı öğrenildi. Hakkında davası süren Turan'ın, ayrıca Mersin, İstanbul ve Tekirdağ'da yürütülen FETÖ/PDY'e soruşturmalarında da askeri sınavlara hazırlanan kaldığı örgütün evlerinde "Ev abisi" olduğu tespit edildi. 3 ayrı operasyonda da ismi geçen şüphelinin İstanbul'da 2012 yılında çevresindekileri sohbetlere götürdüğü, kaldığı evlerde ise sürekli abilik yaptığı itirafçıların ifadelerin de de yer aldı.

Kız kardeşi ve eniştesinde FETÖ bağlantısı

Öteyandan tüm dikkatleri üzerine çeken AA'dan atılan Musap Turan'ın kız kardeşi B.U. ile eniştesi V.U'nun da terör örgütü FETÖ ile bağlantılarının tespit edildiği öğrenildi. Kız kardeş B.U'nun 2018 yılında örgütten maddi destekle ilgili konular içerisinde yer aldığı, kocası V.U'nunda hem "ByLock" kullanıcısı olduğu hem de polislikten ihraç edildiği tespit edildi.

"Bylock kullanıcı"

Ayrıca, Musap Turan'ın kardeşinin eşi E.T'nin kardeşinin de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında polislikten ihraç edildiği, "ByLock" kullanıcısı olduğu ortaya çıktı.

Babasından Gülen'e övgü

Babası Ali Seydi Turan'ın 2013 yılında "Türkiye bugünlerini iki hocaya borçlu.. Biri; rahmetli Erbakan, diğeri, Fethullah Gülen.. Allah ikisinden de ebeden razı olsun" paylaşımı yaptığı ortaya çıktı.

Bakan danışmanının "soru sormuyoruz" açıklamasına kızdığı için soruyu sorduğunu iddia etti

Anadolu Ajansı'ndan kovulan Musab Turan, yaşananlara ilişkin açıklama yaptı. Bakan danışmanı Rıdvan Tezel'in kendisine "Soru sormuyoruz" demesine sinirlenerek bu soruyu sorduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı iş akdini feshetti

Konuya ilişkin Anadolu Ajansı'nın resmi hesabından yapılan açıklamada, "Bir basın toplantısında muhabir kriterleri ile basın- meslek ilke ve ahlakıyla uyuşmayacak şekilde soru soran ve bu sırada kendi sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak bu siyasal propaganda eylemini icra eden Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan'ın iş akdi feshedilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Savcılığa ihbar edildi

AA'dan yapılan açıklamada "Terör örgütüne üye olup olmadığının araştırılması için Cumhuriyet Savcılığı'na ihbarda bulunuldu. 'Gri Pasaport' ve 'Basın Kartı'nın iptali için başvuru yapıldı." denildi.

Ne olmuştu?

Süleyman Soylu'nun Sedat Peker ile olan tartışması AA muhabiri Musab Turan tarafından bakanlara sorulmuştu. Turan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye, "Burada narkobürokrasi ile ilgili iddialar ülkemizi uluslararası alanda zora soktu mu? Hükümetin buna ilişkin bir planı var mı? 19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan, milletin teveccühünü kazanan Ak Parti, ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük? Buna ilişkin, çarşıda, pazarda, metrobüste herkes bunu konuşuyor ama sayın bakanlarımız buna ilişkin tek kelime etmiyor. Sayın Pakdemirli Bakanımıza da sorum: Sayın Soylu kabine toplantısında buna ilişkin bir açıklama, savunma yaptı mı? Savunması sizi tatmin etti mi? Sayın Bakanım 3 yaşındaki çocuğumun yüzüne bakarken ben bu maskeli balodan utanıyorum, sizin çocuklarınız yok mu?" sorularını yöneltmişti. 

Varank'tan yanıt

Pakdemirli’ye sorulan soruyu yanıtlayan Bakan Varank, "3.5 yaşındaki bir çocuğun bu kadar siyasi konularda ilişkili olabilmesi… Sen şov yapmak istemişsin, ben sana cevabını vereyim. AK Parti iktidarının en önemli özelliği, Türkiye’de her türlü illegal yapıyla, her türlü çeteyle mücadele ederek 19 yılda iktidarını sağlamlaştırmasıdır. Bizim illegaliteyle herhangi bir kanunsuz yapıyla bir ilişkimiz olması mümkün değildir” dedi.