BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.440,98
HABER /  POLİTİKA

Bakanı kızdıran Yazıcıoğlu soruları

Yazcıoğlu Komisyonunda bilgi veren İçişleri Bakanı Atalay, milletvekillerinin soruları karşısında adeta köpürdü...

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA- Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasını araştırmak amacıyla kurulan komisyonun dünkü konuğu İçişleri Bakanı Beşir Atalay’dı. Atalay, k omisyona bilgi verirken milletvekillerinden arka arkaya sorular geldi. Özellikle Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşinin ileri sürdüğü ‘çantası kayıptı’ iddiasının sorulması üzerine Bakan Atalay, adeta küplere bindi. Atalay, “Ben buraya sorgulanmaya gelmedim. Bilsem gelmezdim” diye millevekillerine s er t çıktı.

ATALAY: HERŞEYİ YAPTIK
Komisyon toplantısında İçişleri Bakanı Beşir Atalay, kaza sırasında havanın çok kötü olduğunu arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğü sonraki günler de de benzer hava koşulları yaşandığını hatırlattı. "olay yerinde başka bir helikopter" gör üldüoğü iddiasını ret eden Bakan "bölgede 4 helikopter vardı 2'si emniyetindi. Ama hiçbiri hava koşulları nedeniyle kalkamadı. Herkes elinden gelini yaptı. Bütün birimler sorumluluklarına yerine getirdiler" dedi.

EŞİNİN İ DDİASI GÜNDEME GELDİ
CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, Bakan Atalay’a arka arkaya sorular sorarak iddiaları gündeme getirdi. Seyhan, "Kazaya ilişkin sürü soru işareti var. Yok denilen CPS ve ELT cihazlarının sonradan olduğu ortaya çıktı. Eşi 'özel çantası kayıp' diyor. Kayseri Valisi, Yazıcıoğlu'nun bulunduğunu ayağı ve kaburgasının kırık olduğunu söyledi. 3 gün sonra bulunduğunda hakiketen öyle olduğunu aile açıkladı. Bu istihbaratı kim verdi? Hangi birimden alındı? Şüpheler var. Ayrıca Yazıcıoğlu 1. derecede korunan kişi. Nereden havalanıp nereye gittiği konusunda bilginiz yok muydu?" diye sordu.

BAKAN ÖFKELENDİ : “BİLMİYORUM”
Bu sorular karşısında öfkelenen İçişleri Bakanı Atalay "Ben buraya sorgulanmaya gelmedim. Bilgi vermeye geldim. Sorgulayıcı sorular yönelteceğinizi bilseydim gelmezdim" diye tepki gösterdi. Atalay, "ELT, CPS cihazlarının ne olduğunu hala bilmiyorum. Vardı da mı ulaşılamadı bilmiyorum. Ben bilmem gerekeni bilirim. Teknik bilgi almıyorum. Ancak arkadaşlarımız canhıraş çalıştılar. Birlikler sorumluklarını yerine getirdiler. Ben tatmin oldum. Kayseri valisi aldığı bilgiyi aktarmış fazla bilgim yok. Kayıp çanta konusunu bende komisyon çalışmaya başladıktan sonra basına yansıyan bilgilerden öğrendim. Bu teknik bilileri Ulaştırma Bakanlığı bilir. Onlara sorun" dedi.

BAĞIRARAK TARTIŞTILAR
Atalay'ın tutumuna tepki gösteren CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, "Hangi soruyu sorsak 'bilmiyorum' diyorsunuz. Siz bilmeyeceksiniz de kim bilecek? Kime hangi soruyu soracağız. Lütfettiniz de geldiniz. Karı kocanın yatak odasında ne yaptıklarını dinleyen devlet, 3 gün boyunca bir helikoptere ulaşamadı. Vicdanınız rahat mı?" diye bağırarak Bakana sert eleştirilerde bulundu.
Özdemir’in kendisine sesini yükselterek tepki göstermesine öfkelenen Bakan Atalay da, "Böyle soru sorulmaz. Siyasi polemik yapıyorsunuz. Türkiye'de kimsenin telefonu dinlenmiyor. Hukuka aykırı hiçbir işlem yapılmıyor" diye bağırmaya başladı..

CHP’LİLER TERK ETTİ
CHP’li Özdemir, Bakanın bu sözlerine "Senin adalet bakanın '70 bin kişi dinleniyor' diye söylüyor" şeklinde karşılık verdi. Karşılıklı tartışmanın yaşandıı komisyon toplantısında son olarak Bakan Atalay’ın, "biz kaza sonrasında elimizden gelenin en iyisini yaptık. Müsterihim. Ama eksiklik varsa sorgularsınız" diye yanıt verdi.

Bunu üzerine CHP’li Özdemir, "görünen o ki, sayın bakan dosyayı kapatmış" dedi ve salondan ayrıldı. Komisyonun diğer CHP’li üyeleri de Özdemir’in ardından toplantıyı terk ettiler.