BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

MHP’li Ural, Silifke için bastırıyor...

MHP ve AKP’liler 4 yeni il için kanun teklifi verdiler. Favori Silifke. MHP’li Kadir Ural memleketinin il olması için özel mesai yapıyor...

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA-
AKP ve MHP milletvekilleri 4 yeni il kurulması için ortak bir kanun teklifi verdiler. Teklifte, Diyarbakır'ın Ergani, Mersin'in Silifke ve Anamur, Konya'nın da Akşehir ilçesinin il yapılması öneriliyor. isteniyor.

Ergani il olursa; halen Diyarbakır'a bağlı olan Çermik, Çüngüş, Dicle ve Eğil ilçeleri ile Elazığ'a bağlı bulunan Maden ilçesi Ergani’ye bağlanacak. Halen Ergani ilçesinin köyleri ile birlikte 109 bin nüfusu bulunuyor.

400 bin nüfuslu Silifke'ye Mersin'in Gülnar ve Mut ilçeleri ile yeni kurulacak Uzuncaburç ilçesinin bağlanması önerildi.

Mersin'e 230 kilometre uzaklıkta bulunan Anamur ilçesine ise Mersin'in Aydıncık ve Bozyazı ilçeleri ile yeni ilçe yapılacak Kazancı ve Kalediren'in bağlanması istendi.

200 bin nüfuslu Akşehir ilçesinin il olması halinde ise Konya'ya bağlı Çeltik, Doğanhisar, Tuzlukçu, Yunak ve Sultandağı ilçeleri bu yeni ile bağlanacak.

FAVORİ SİLİFKE
MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural, memleketi Silifke’nin il olması için yoğun bir çaba harcıyor. Ural, Silifke’nin il olması halinde, katılacak tüm birimler ile birlikte önümüzdeki 10 yıllık süre içerisinde 400 bin kişilik bir nüfusa ulaşacağını söyledi. Silifke’nin, Anadolu yarımadasın da Akdenizin en Güneyi’nde bulunduğunu, Mersin’e 90 Km, Antalya’ya 435 Km, Karaman’a 155 Km ve Kıbrıs’a 70 Km uzaklıkta olduğunu hatırlatan Ural, şunları söyledi:

“Silifke, Antalya-Konya-Ankara İllerine geçiş noktasında. Ayrıca Silifke Taşucu Limanıyla Akdeniz Güneydoğu Anadolu ve İçAnadolunun Kıbrıs’a açılan tek deniz yolu kapısıdır. Silifke ve çevresinin ekonomisinin ağırlığı Tarım ve Turizm. Türkiye’nin çilek üretiminin yüzde 65 narenciye üretiminin yüzde 35’i bölgemizde yetişmektedir. Çilek, portakal, limon, nar, erik, kayısı, domates ve buğday gibi sutropikal ürünler yetiştirilmekte olup, ülkemizin en gönençli tarımı ve turfanda üretimi gerçekleştirilen bölgelerindendir. Ayrıca bu ürünlerin saklanması ve depolanması için doğal soğuk hava depoculuğu için Türkiye’nin en verimli bölgelerinden biridir. S ilifke ayrıca sahilleriyle ülkenin en uzun kumsallarına sahiptir. Bölgede yapılmış ve yapımı süren turizm yatırımlarının sayısı oldukça fazladır vergi mükellefi sayısı ilçeleriyle birlikte 5–6 binlere ulaşmaktadır. Silifke’yi çevre illere bağlayan kara yolu Akdenize paralel sarp ve virajlıdır. Silifke ve ilçelerinin uzak köyleri ilin hizmetlerinden faydalanmamaktadır. Silifke, İl olması halinde tüm kamu binaları mevcut olduğundan dolayı devletin ek bina yapmasına gerek olmayacaktır. Silifke il olması nüfus ve ekonomik gelişmişlik coğrafi uygunluk olarak da gerekçe oluşturur. Bu ilçe ekonomik yapısı, insan potansiyeli, coğrafi konumu ile il olmayı hak eden bir ilçedir. Bunun için elimden gelen h er türlü çabayı göstereceğim.”