BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,90
ALTIN 2.430,90
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan'dan müfettiş adaylarına uyarı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vergi Denetim Kurulu'na alınacak bin 500 müfettiş yardımcısının alım süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, giriş için KPSS puanının geçerlilik döneminin 10-11 Temmuz 2010 ve 9-10 2011 tarihleri arasında olacağını söyledi.

Şimşek ayrıca, KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puan türlerinden herhangi birinden 80 ve üzeri puan alanların sınava başvurabileceğini açıkladı.

Maliye Bakanı, sınava girebilmek için başvuruda bulunanlardan en yüksek puan sıralamasına göre ilk 2000 aday arasında olma şartı aranacağının da altını çizdi.

Giriş sınavının önce klasik usulde yazılı daha sonra da sözlü olarak yapılacağını belirten Şimşek, sınavın yazılı bölümünün 3-4 Mart 2012 tarihinde yapılmasının planlandığının da belirtti.

AMAÇ KAYITDIŞIYLA MÜCADELE

Kayıtdışılık ve kaçakçılıkla mücadele ederek, vergisel kayıpları azaltmayı amaçlayan Vergi Denetim Kurulu, Mart ayında başlayacak sınavlarla, toplam bin 500 vergi müfettiş yardımcısını denetim kadrosuna dahil etmeyi planladığını açıklamıştı.

Uygulamayla, üç yıl süren yetişme döneminin sonucunda, alanında uzman vergi müfettişleri yetiştirilmesi hedefleniyor.

Göreve başlayacak vergi müfettiş yardımcılarının yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla, Ankara'da Eskişehir Yolu üzerinde, yaklaşık 33 bin metrekarelik bir alan üzerindeki bina, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'na Eğitim Merkezi olarak kullanılmak üzere tahsis edildi.