BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,77
ALTIN 2.491,29
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bakan Yıldırım'dan önemli YÖK açıklaması!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2. Ulusal Siber Güvenlik Tatbikatı'nın açılış toplantısında konuştu

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, internet sitesine saldırının YÖK'ün güvenlik sisteminde zafiyet olduğunu gösterdiğini belirterek, “Gerekli tedbirler alınacak” dedi.

2. Ulusal Siber Güvenlik Tatbikatı'nın açılış toplantısının ardından basın mensuplarının kamu kurumlarının internet sitelerine yönelik siber saldırılarla ilgili soruları üzerine Bakan Yıldırım, saldırının her zaman olacağını, sanal alemde saldırıyı takip etmenin kolay olmadığını söyledi.

Yıldırım, “Önemli olan saldırılara karşı hazırlıklı olmak” dedi.

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINACAK

YÖK'ün internet sitesine yapılan siber saldırının hatırlatılması üzerine Yıldırım, bu saldırının web sitesi üzerinden yapılan siber saldırı olduğunu belirtti.

Saldırının, kullanılan güvenlik sisteminin zafiyetinin olduğunu gösterdiğini ifade eden Yıldırım, “Buna göre gerekli tedbirler alınacak. Sisteme, bilgilere erişme yetkisi olan kişilerin şifreleri kullanılarak yapılan bir saldırı. Bu sistemin kendi içindeki bir zafiyeti ifade ediyor. Buna karşı da kurumun gerekli tedbirleri alması gerekiyor” diye konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de YÖK'ün internet sitesine yapılan siber saldırının, tatbikatların ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini vurguladı. Ergün, “YÖK bu tatbikata katılmayan kurumlardan bir tanesi. 3 gün önce böyle önemli bir saldırıyla karşı karşıya kaldı” dedi.

Bakan Yıldırım, herkesin bu tatbikata katılması gerektiğini, tatbikattan öğrenilecek çok şeyin olduğunu, sadece öğrenmekle kalınmadığını, gelecekte yaşanacak birçok tatsız olaya karşı erkenden tedbir alma imkanına sahip olunacağını kaydetti.

Daha önceki tatbikat ile bu yıl yapılan tatbikatın sonuçlarıyla ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine Yıldırım, yapılan bu tatbikatın sonuçlarının yarın ortaya çıkacağını söyledi.

Siber güvenlik tatbikatının güvenlik konusuyla ilgili olduğunu ifade eden Yıldırım, sonuçların belirlendikten sonra tedbirlerin alınacağını, ilgili kurumların uyarılacağını, bir daha ki tatbikata çok daha donanımlı olarak hazırlanmalarının sağlanacağını kaydetti.