BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Sarkozy hakkında soruşturma açılıyor

10 yıl önceki bir saldırıdan adını alan Karaçi olayı ile ilgili hükme varan Paris mahkemesi 'yargının işleyişine müdahale ettiği' için eski cumhurbaşkanı hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Abone ol

Nicolas Sarkozy cumhurbaşkanlığı seçiminde yenilgiye uğradı.

Paris'te bir mahkeme eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

2002 yılında Pakistan'da meydana gelen bir patlamada 11 Fransız mühendis ölmüş; ailelerin de dahil olduğu bir soruşturma başlatılmıştı.

Mahkemenin bu kararı almasına, olayla ilgili adli süreç devam ederken Fransa Cumhurbaşkanlığının 2011'de yaptığı bir açıklama yol açtı.

Söz konusu açıklamada, cumhurbaşkanlığı, Karaçi olayı ile ilgili herhangi bir dosyada Nicolas Sarkozy'nin adının geçmediğini duyurmuştu.

Fransız Haber Ajansı AFP'nin haberine göre, yargıçlar, Sarkozy'nin dokunulmazlığı olduğu için soruşturulamayacağı yönündeki itirazları yerinde bulmayarak, cumhurbaşkanının görevinin, "devam eden bir soruşturma ile ilgili ifşaatlarda bulunmak olmadığını" vurguladı.

AFP, mühendislerin Pakistan'da öldürülmesinin bir rüşvet olayıyla bağlantılı olabileceğini kaydediyor. Nicolas Sarkozy, 2002 yılında bütçe işlerinden sorumlu bakan yardımcılığı yapıyordu.