BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,05
HABER /  GÜNCEL

Kızgın minibüsçüler yol kapattı!

Çevre yolu yerine alternatif yolu kullanacağını öğrenen minibüsçüler çok kızdı ve yolu kapattı.

Abone ol

Yalova Belediyesi'nin, Çınarcık ve Armutlu yönünden gelen yolcu minibüslerinin şehir içine girmeyip alternatif çevre yolunu kullanmaları kararı vermesine kızan minibüsçüler, Yalova'nın en işlek caddesini trafiğe kapattı. Polisle karşı karşıya gelen esnaflar, Yalova Belediyesi önünde slogan attı.

Yalova'da Çınarcık ve Armutlu ilçeleri yönünden gelen minibüslerin şehir içine girmeyerek, alternatif çevre yolundan Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne gitmelerini içeren karar sonrasında ortam gerildi. Kararı protesto eden yaklaşık 250 minibüsçü önce Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde toplandı. Ardından minibüsleri ile şehir içine yönelen minibüsçülerin önünü Tonami Meydanı'nda polis ekipleri kesti. Şehir içine girmelerine izin verilmeyen minibüsçüler buna rağmen Yalı Caddesi'nden girerek yolu trafiğe kapadı. Burada da polis ve minibüsçüler arasında yaşanan gerginliğe müdahale etmek için bölgeye çevik kuvvet ekipleri çağrıldı. Ekipler minibüsçüleri dağılmaları yönünde defalarca uyardı.

Minibüsçüler yolu yaklaşık 45 dakika trafiğe kapadı, daha sonra araçlarını yol kenarlarına çekerek caddeyi tekrar trafiğe açtı. Ardından toplu halde Yalova Belediyesi'ne yürüyen minibüsçüler belediye önünde Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ı istifaya davet eden sloganlar attı. Burada esnaflar adına konuşan Çınarcık Şoförler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Abdullah Gencer, "Bizim davamız ekmek davası. Yalova Belediyesi bizim neye istinaden yaptığını bilmediğimiz şekilde güzergahımızı değiştirdi. Bu karar hem bizi hem de Yalova esnafını mağdur ediyor. Biz de bu mağduriyetin ortadan kaldırılması adına sesimizi duyurmaya çalışıyoruz." dedi.

Yalova Belediye Başkanı adına esnaflarla görüşmeyi kabul eden Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Yılmaz esnafların taleplerini dinledi. Esnafın isteklerini not eden Yılmaz, konuyu Belediye Başkanı Yakup Koçal'a ileteceğini ifade etti. Aldıkları cevaptan memnun olmayan şoförler, Yalova Valisi Esengül Civelek'in makamına çıkarak sıkıntılarını aktardı.