BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.437,45
HABER /  GÜNCEL

Marmara'da her an deprem olabilir!

Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Başkanı Fuat Agalday, Marmara Deniz'indeki fayın sessiz olduğunu ancak her an küçük depremler olabileceğini söyledi

Abone ol

Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agalday, deprem öncü işaretleri izleme istasyonlarıyla Ege Denizi'nde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremi 15 Aralık 2012'de tahmin ettiklerini iddia etti.

Agalday, yaptığı açıklamada, fay hatlarının zaman zaman benzer büyüklükte depremler oluşturabileceğini söyledi.

Ege Denizi'ndeki depremin Marmara'daki fayları etkilemesinin beklenmediğini ifade eden Agalday, depremin Tekirdağ'a 233 kilometre uzaklıkta bağımsız gerçekleştiğini kaydetti.

BU DEPREM MARMARA'RI ETKİLEMEZ

''Depremin Kuzey Anadolu Fayı (KAF) ile ilgisi yok'' diyen Agalday, ''O bölgede yine 5,0 veya 5,5 büyüklüğünde artçılar olabilir. Kesinlikle Marmara'daki fayı tetiklemez. Önümüzdeki günlerde Marmara'da herhangi bir deprem belirtisi beklemiyoruz'' şeklinde konuştu.

MARMARA DENİZİ'NDE HER AN DEPREM ALABİLİR

Marmara Denizi'ndeki fayın sessiz olduğunu, sakin şekilde küçük depremler oluşturduğunu dile getireh Agalday, ''Marmara Denizi'nde her an 4,0 büyüklüğünde deprem olabilir'' dedi.

Depremlerin öncü işaretleme istasyonlarınca tahmin edilebileceğini kaydeden Agalday, ''Büyük depremlerin ön belirtileri yaklaşık bir ay öncesinden ortaya çıkıyor. Ege Denizi'ndeki depremden önce, en yakın istasyonumuz 233 kilometre ile Tekirdağ istasyonumuzdu. 15 Aralık'ta da Tekirdağ istasyonumuzda bazı sistemler gözüktü. Deprem öncü işaretleri izleme istasyonlarınca Ege Denizi'ndeki depremi 15 Aralık'ta tahmin ettik. Bölgeye yakın Çanakkale'de de istasyonumuz olsaydı daha çabuk tespit edebilirdik'' diye konuştu.

Agalday, Tekirdağ merkezinde, Namık Kemal Üniversitesi'nde (NKÜ), Yeniçiftlik beldesinde ve Marmara Ereğlisi ilçesinde deprem öncü işaretleri izleme istasyonlarının 24 saat zamanlı çalıştığını, Altınova Mahallesi civarında ilave istasyon kurulacağını sözlerine ekledi.