BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79
HABER /  GÜNCEL

85. Oscar Ödüllerinin adayları bugün açıklanıyor

Hollywood'da 2013 Oscar Ödülleri için aday seçilen filmler ve oyuncular bugün açıklanıyor. En iyi film ödülüne aday gösterilmesi beklenen filmler arasında Kathryn Bigelow'un 'Zero Dark Thirty' ve Steven Spielberg'in 'Lincoln' adlı yapıtları bulunuyor.

Abone ol

Hollywood'da 2013 Oscar Ödülleri için aday seçilen filmler ve oyuncular bugün açıklanıyor.

En iyi film ödülüne aday gösterilmesi beklenen filmler arasında Kathryn Bigelow'un Zero Dark Thirty ve Steven Spielberg'in Lincoln adlı yapıtları bulunuyor.

Ben Affleck'in Argo'su ile Quentin Tarantino'nun Django Unchained (Zincirsiz) adlı filminin de en iyi film ödülüne aday olabileceği belirtiliyor.

2013 adayları Türkiye Saatiyle 15:30'da Beverly Hills'deki Samuel Goldwyn Tiyatrosu'nda Seth MacFarlane ve Emma Stone tarafından açıklanacak.

Tom Hooper'ın Les Miserables'ı (Sefiller), David O Russell'ın Silver Linings Playbook'u ve Ang Lee'nin Life of Pi (Pi'nin Yaşamı) adlı yapıtı da şans tanınan filmler arasında.

Oyuncular arasında ABD'nin 16. Başkanı Lincoln'ü canlandıran Daniel Day-Lewis'e büyük şans tanınıyor. Zero Dark Thirty'de Usame Bin Ladin'i yakalayan CIA ajanını canlandıran Jessica Chastain de kadın oyuncular arasındaki güçlü adaylardan.

En iyi erkek oyuncu adayları arasına girmesi olası diğer oyuncular, Hugh Jackman (Les Miserables - Sefiller), Joaquin Phoenix (The Master - Usta), Denzel Washington (Flight - Uçuş) ve John Hawkes (The Sessions - Aşk Seansları).

En iyi kadın oyuncu dalında da Silver Linings Playbook'taki rolüyle Jennifer Lawrence'a, Amour'daki (Aşk) rolüyle Emmanuelle Riva'ya, Rust and Bone'daki oyunuyla Marion Cotillard'a ve The Impossible'daki (İmkansız) rolüyle Naomi Watts'a şans tanınıyor.

James Bond filmi Skyfall'un da en iyi film dalında aday gösterilmesi olası.

Oscar Ödüllerinine aday olacak filmler ve oyuncular, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin 6000 üyesinin oylarıyla belirleniyor.

Bu yıl her zamankinden iki hafta önce açıklanan Oscar adayları, 24 ayrı dalda verilecek ödüller için yarışacak.