BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  GÜNCEL

Bakan Karaismailoğlu açıkladı: 12 saatlik yol 2 saate düşecek

ABD ile F-16 görüşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Kalın, "F-16'yı vermeyene biz deriz ki, 'Bizim Kızılelma'mız var, bizim Milli Muharip Uçağımız var, bizim başka alternatiflerimiz var.' Bundan kendileri pişman olurlar' dedi.

Abone ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sivas-Ankara Hızlı Tren Projesi'ne ilişkin bilgi verdi. Bakan Karaismailoğlu 12 saatlik yolun 2 saate düştüğünü açıkladı. Karaismailoğlu, hızlı tren hattının Ramazan Bayramı'ndan sonra açılacağını söyledi.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında sona gelindi.

Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Ankara-Sivas YHT hattı 400 kilometre uzunluğunda. Bu hat bittiğinde Sivas'ı, Yozgat'ı, Kırıkkale'yi, Ankara'yı, Eskişehir'i, Konya'yı İstanbul'a bağlamış olacağız. Devam eden yatırımlarla aslında Türkiye'yi her tarafa bağlamış olacağız. Hızlı tren hattı Bakü'ye kadar uzanacak. 400 kilometrelik hattın içinde 49 tane tünel, 49 tane de viyadük var. 

Türkiye'de şu an 1400 kilometre yüksek hızlı tren hattı var, bu 400 kilometreyi de buna ekleyeceğiz. Bu hatlarda yerli üretim raylar kullanıldı. Bu hatta saatte 250 kilometre hıza ulaşacak bir konfor olacak. Hem yolcu hem de yük taşınacak. Egzoz emisyonları da bu sayede düşecek. Projenin toplam maliyeti 27 milyar dolar.

İstanbul-sivas arası hızlı trenle 6 saate düşecek

Ankara-Sivas YHT hattı Ramazan Bayramı'ndan sonra açılışını yapacağız. Bayramdan sonra Sivaslı bir kardeşimiz İstanbul'daki evine hızlı trenle kesintisiz ulaşmış olacak. Sivas ve İstanbul arasında hızlı trenle 6 saatlik bir yolculuk olacak.

Başakşehir-Kayaşehir metro hattı

Başakşehir-Kayaşehir arasındaki 6,2 kilometrelik bir hattımız var. 2020 yılında biz bu projeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden devraldık. 2 hafta içinde bu hattın da açılışını yapacağız.

Akm-Gar-Kizilay metro hatti

Ankara'daki bütün metroları birbirine bağlıyoruz. AKM-GAR-Kızılay hattını bayrama kadar hizmete alacağız. 

Kalkınma yolu projesi

Hint Okyanusu'ndan, Basra Körfezi'nden Bağdat üzerinden, Musul üzerinden  Türkiye'ye gelecek olan 1100 kilometre uzunluğunda hem otoyol hem de demiryolu hattı ile birlikte Basra körfezini ve körfez ülkelerini Akdeniz'e Avrupa'ya Karadeniz'e ve Kafkas'a bağlamış olacağız bu projeyle.