BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.497,16
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli'den Silivri çıkışı sert açıklama!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Silivri Cezaevi ziyaretinin ardından açıklama yaparak İmralı görüşmelerini değerlendirdi

Abone ol

İNTERNETHABER.COM MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Silivri Cezaevi’nde İlker Başbuğ ve Engin Alan’ı ziyaret etti. Bahçeli bu ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Bahçeli İlker Başbuğ'a haksızlık yapıldığını söyleyerek yargı ve hükümeti eleştirdi.

İşte Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satır başları;

BAHÇELİ 'SİZ GİDERSENİZ BEN DE GİDERİM' DEDİ...

Bu süreç nasıl gelişti?

(HABERİ OKU)

GELİCEM DEDİM SÖZÜMÜ TUTTUM

Geçtiğimiz haftaki Meclis grup toplantısında Silivri’de 26. Genelkurmay Başkanımızı ziyaret edeceğimizi açıklamıştım. Bu sözümü yerine getirmenin gönül huzurunu yaşıyorum.
İlker Başbuğ ile bugün tutuklu bulunduğu Silivri’de görüştük. Başbuğ hakkında Genelkurmay tarafından kurulduğu öne sürülen internet sitelerine ilişkin andıç davası kapsamında 2 Ocak 2012’de soruşturma açıldı. Arkasından da 06 Ocak 2012’de silahlı terör örgütü yöneticiliği suçlamasıyla tutuklandı. TSK'nın en yüksek mevkiinde iki yıl görev yapan değerli bir komutanımız ne yazık ki terör örgütü kurma suçlamasıyla tutuklanmıştır. Bu haksız iddianın adalet duygusunu rencide ettiği tümü ile ortadadır. Bu değerli şahsiyetin bugün maruz kaldığı muammele esef vericidir.

AMAÇ PKK ELEBAŞLARINI TEMİZE ÇIKARMAK

PKK'nın elebaşlarını temize çıkarma gayretindeyken bu komutanların yargısız infaza maruz kalmaları kabul edilemez bir ilkelliktir. Darbe girişimleri, darbe teşebbüsleri ve ya darbe hazırlıkları iddiasıyla demokrasiyi askıya alarak, millet iradesinin kesintiye uğraması hiç bir şekilde onaylanamayacaktır. Henüz mahkeme netleşmeden adalet tam ve eksik olarak yerini bulmadan tutuklu bulunan şahsiyetleri darbeci olarak itham etme hiçbir vicdana sığmayacaktır.

KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI TUTUKLANMIŞTIR

Bölücü terörle mücadelede görev yapmış bu komutanı bunlarla itham etmek cahilliktir. Sayın Başbuğ'un tutuklandığı andan itibaren yazılı basın açıklamamız ile bu konudaki görüşlerimiz açıkca dile getirilmiştir. Kensinleşmeden kimseye suçlu muammelesi yapılamaz. Sayın Başbuğ önyargılı bir yargı tarafından kaçma ihtimaline karşı tutuklanmıştır.

İMRALI CANİSİ İLE MÜZAKERE EDİLDİ

Bugün İmralı canisi ile müzkare edilip Türk devletinin itibari ayaklar altına alındı. Bilinmelidir ki Silivri İmralı'nın eşiti değildir. Bizim ziyaretimizi yanlışa yorumlar önce kendi davranış ve fikirlerine bakmalıdır.

BAŞBUĞ'U TERÖRİST SEVİYESİNE DÜŞÜRDÜLER

Asıl İlker Başbuğ'u teröristlerin seviyesine kimlerin düşürdüğü ortada. Bizim tarafımızda terörle mücadele edenler var. Bugün 26. Genelkurmay Başkanımızla bir araya geldik. Sayın Başbuğ'un durumu ile ilgili yaklaşımlarımızda tutarsızlık olmamıştır. Bugün de sayın Başbuğ'u ziyaret ederek gösterdik.

İMRALI'YA NİSPET OLSUN DİYE GELMEDİM

Tavizi politika zannedenler İmralı’nın yolunu tutarken bizim de mücadele edenlerle buluşmamız normaldir ve kimseyi de rahatsız etmemelidir. İmralı’ya nispet olsun diye yaptığımızı söyleyenler iftirayı kendisine meslek edinenlerdir. Yürüyen darbe davalarının adil sonuçlanmasını bekliyoruz. TSK’dan intikam almak, teröristleri affetmek Türk adaletinin altından kalkamayacağı ağır bir vebaldir. Buna da kimsenin hakkı yoktur.

BAŞBUĞ GÜÇLÜ VE AZİMLİ

Başbuğ, metin, azimli, sabırlı, inançlı görmekten de mutlu oldum. Teröristleri ayrıcalıklı hale getirenlerin bu yanlıştan dönerek varlık mücadelesi verenlerin haklarını teslim etmeleri en büyük dileğimizdir. Başbuğ ve ailesine yanlarında olduğumuzu bildiriyoruz. Genelkurmay Başkanı’nı ziyaret etmek TSK mensuplarının tümünü burada ziyaret etmekle aynı anlama gelir

DEVLET BAHÇELİ KİMDİR?

1948 yılında Osmaniye'de doğdu. Yörede Fettahoğulları olarak bilinen geniş bir Türkmen ailesine mensuptur.

İlk öğrenimini Osmaniye'de, orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Dr.BAHÇELİ, üniversite öğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisinde yapmıştır.

BİYOGRAFİSİ VE TÜM HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN