BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.430,29
HABER /  GÜNCEL

Abdülhamit'in torunundan Filistin çıkışı

Sultan 2. Abdülhamid'in dördüncü nesil torunlarından Abdülhamid Kayıhan, Filistin sorununa dikkat çekti.

Abone ol

Sultan 2. Abdülhamid'in dördüncü nesil torunlarından Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, ''Filistin adeta etrafı çevrilmiş bir açık hava hapishanesi gibi. Dünya buna seyirci kalmamalı'' dedi.

Osmanoğlu, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) İskenderun şubesi tarafından düzenlenen ''Geçmişten Günümüze Osmanlı'' konulu panelde yaptığı konuşmada, kısa süre önce gittiği Filistin'de bir insanlık dramı yaşandığını söyledi.

110 yıl sonra 2. Abdülhamid'in torunlarından ilk kez kendisinin Filistin'e gittiğine işaret eden Osmanoğlu, şöyle konuştu:

''Tüm olumsuzluklara rağmen sınırdan geçmeyi başardık. Filistin'de bizi binlerce kişi karşıladı. Oradaki manzara içler acısı, halk büyük bir yoksulluk içerisinde ve perişan durumda. Her bir taraf yıkık dökük, savaş izleri var. Duygu dolu anlar yaşadık. Oradaki zulüm bir an önce bitmelidir. Filistin adeta etrafı çevrilmiş bir açık hava hapishanesi gibi. Dünya buna seyirci kalmamalı.'' 

Osmanoğlu, bazı dizi ve belgesellerde Sultan 2. Abdülhamid ve Osmanlı döneminin yanlış anlatıldığını belirterek, bunların düzeltilmesi konusunda birtakım çalışmalar içerisinde olduklarını kaydetti.

Abdülhamid'in hayatının tiyatroya da uyarlandığını hatırlatan Osmanoğlu, ''Dedelerimiz 600 yıl dünyaya hükmetmiştir. Ekranlarda gördüğümüz yanlışlıkları, ilgililerine iletiyoruz. Mustafa Akif Ekşi'nin yazdığı 'Eskitilmiş Kılıç: Sultan II. Abdülhamid Han' adlı tiyatro oyunu gerçekler çarpıtılmadan Türkiye'nin her yerinde sahne alıyor'' dedi.