BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,03
HABER /  DÜNYA

Beşar Esad'ın şoke eden kaçış planı

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ve ailesinin, Suriye açıklarındaki Rus savaş gemilerinden birinde kaldığı öne sürüldü

Abone ol

Suudi Arabistan gazetesi "El Vatan", Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ve ailesinin, Suriye açıklarındaki Rus savaş gemilerinden birinde kaldığını ileri sürdü. Gazeteye göre, Esad Rus savaş gemisinde kendini daha fazla güvende hissediyor.

Suudi "El Vatan" gazetesi, istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın, ailesi ve kendisine yakın isimlerle Rusya korumasında olduğu iddia edildi. Esad'ın Doğu Akdeniz'de bulunan Rus savaş gemilerinden birinde kaldığı ileri sürüldü.

El Vatan'a göre, Suriye Devlet Başkanı resim temasları ve görüşmeleri olduğu zaman başkent Şam'a helikopterle gidiyor. Başkent Şam'da ise sivil araç içinde ve sıkı bir koruma altında hareket ediyor.

Haberde, Esad'ın kendine yakın güvenlik birimlerine bile güvenini kaybettiği, söz konusu istihbarat birimlerine bir sızıntı olmasından kaygılı olduğu öne sürüldü.

BU ŞEKİLDE DAHA KOLAY VE HIZLI KAÇACAK

Suudi El Vatan'a göre, Suriye'deki durumun kötüleşmesi veya muhaliflerin Şam'ın merkezine ulaşmaları halinde, Suriye Devlet Başkanı ve ailesi bulundukları Rus savaş gemisiyle ülkeden kolay ve hızlı bir şekilde ayrılabilecek.

Gazete, bu durumu gayrı resmi de olsa Rusya'nın Esad'a siyasi iltica hakkı tanıması olarak yorumladı.

Benzer iddialar daha önce Şam yönetimi tarafından yalanlanmış ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın başkanlık sarayında yaşadığı belirtilmişti.

BEŞAR ESAD KİMDİR?

Suriye Cumhuriyeti devlet başkanıdır. Baas Partisi'nin genel başkanı ve bir önceki başkan Hafız Esad'ın oğludur. Hafız Esad ölünce, boşalan başkanlık koltuğuna çok kısa bir süre vekaleten Abdülhalim Haddam oturdu.Şam Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1988 yılında mezun olan Beşşar Esad, “göz hastalıkları” alanında çalışmalarını sürdürmüş; bu alanda eğitimine devam etmek için 1992 yılında İngiltere’ye gitti.

BİYOGRAFİSİ VE TÜM HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN