BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Deniz canlılarını bakanlık koruyacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nesli tehdit altındaki deniz canlılarının korunması için çalışma başlattı

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı BM Kalkınma Programı Türkiye ile nesli tehdit altındaki deniz canlılarının korunması için izleme çalışmaları gerçekleştiriyor. Çalışmalar kapsamında Akdeniz Foku Foça’da 45, Köpekbalığı Gökova’da 43 kez gözlemlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nesli tehdit altındaki deniz canlılarının korunması için izleme çalışmaları gerçekleştiriyor.

deniz-canlilari-gorsel-2.jpg

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye tarafından yürütülen ''Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi'' kapsamında, Foça Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde Akdeniz foku ile Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde kum köpekbalığı izleme çalışmaları gerçekleştirdi.

Koruma ve izleme projeleri sayesinde, vatandaşlara biyolojik çeşitlilik ve önemi, Türkiye'nin biyolojik zenginlikleri, kum köpek balığının ve Akdeniz fokunun genel tanıtımı, önemi, bölgedeki durumu ve çevre korumanın ülke için önemi anlatılarak, farkındalık oluşturuluyor.