BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,81
ALTIN 2.413,11
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den hükümete kritik çağrı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörle ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Abone ol

13 askerin şehit olduğu Silvan saldırısı sonrası tehlikeli gelişmeler yaşanıyor. Hükümet terörle mücadelede yeni bir dönemi başlatma kararı aldı. Terör örgütü PKK saldırılarına hız kesmeden devam etti.

Ardından Öcalan'dan "Bundan sonra bu koşullarda ben yokum. Kendi aralarında anlaşıyorlarsa anlaşırlar, savaşıyorlarsa savaşırlar, ben karışmıyorum" açıklaması geldi.

Ve son olarak Bahçeli devreye girdi. MHP lideri Bahçeli, ülkenin tehlikede olduğunu savunarak, hükümetten PKK açılımının ve İmralı ile görüşmelerin bitirilmesini istedi.

Bahçeli "Vergi vermeyiz" diyen BDP'li Bengi Yıldız'ı "edepsizlik, densizlik, kendini bilmezlik" sözleriyle yerden yere vurdu.Bahçeli, AK Parti, CHP ve BDP'li milletvekillerinin özerklik incelemesi için yaptığı Avrupa turunu da topa tuttu.

BDP'nin özerklik ilanı ve son aylarda artan terör olayları MHP lideri Devlet Bahçeli'yi öfkelendirdi. Yazılı bir açıklama yapan Bahçeli hem BDP'lilere yüklendi hem de hükümete sert eleştiriler getirdi.

MHP'li Vural sert çıktı
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İRA meselesini incelemek için İngiltere ve İrlanda'ya görüşmeye giden milletvekillerine çattı. Ayrıntılar için tıklayın

Türkiye'nin büyük bir kriz ve kaos ortamının "stratejik düzeyde" çok yüksek tehdidiyle karşı karşıya olduğunu savunan Bahçeli artan terör saldırılarına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Terörün iğrenç ve kanlı yüzü artık Türk milletinin sabrını taşırma noktasına kadar getirmiştir. Eş zamanlı olarak iç çatışma ve kavga ortamını engelleyen emniyet supaplarının birer birer açılmaya başlamasıyla, nerede duracağı kestirilemeyen ayrışma ve dağılma süreci üst düzeyde ivme kazanmıştır. Hatay Dörtyol ve Bursa İnegöl'de provaları yapılan etnik temelli provokasyonlar, İstanbul Zeytinburnu ve Eskişehir Mihalıççık'ta ortaya çıkan olaylarla vahim bir boyuta ulaşmıştır."

HUSUMETLER KÖKLEŞİR UYARISI

Bu olumsuzlukların önü alınamazsa Türk milletinin birlikte yaşama ülküsü ağır bir darbe alacak ve çok sancılı ve kanlı bir bölünme sürecinin başlaması maalesef kaçınılmaz olacaktır diyen Bahçeli şöyle devam etti:

"Türkiye'nin çözülmesi ve temellerinden kopması demek olan bu durumun, kardeş kavgasına, husumetlerin kökleşmesine ve ihtilafların derinleşmesine hizmet edeceği ortadadır. Sürekli sorun çıkarmak ve toplumsal dokuyu aşındırmakla meşgul olan etnik bölücülük ve buna zemin hazırlayan AKP hükümeti el birliği ederek Türk milletini karanlık bir ortama sürüklemektedir."

EDEPSİZLİK DENSİZLİK...

Bahçeli BDP'li Bengi Yıldız'ın "Vergi vermeyiz" sözlerini ise şu ağır sözlerle eleştirdi:
"Bölücü niyetlerin vergi vermemeyi bile dillendirmeleri, edepsizliğin, densizliğin ve kendini bilmezliğin seviyesini göstermesi bakımından son derece önemli olmuştur. Devletin egemenlik haklarını çiğnemeyi göze alarak, düzensizliğin, bozgunculuğun ve başkaldırmanın şifrelerini veren bu gelişmenin, önce Türk devletini tartışmaya açmak ve ardından da yıkmaya dönük sinsi bir faaliyet olduğu aşikârdır. Vergi vermekten imtina edecek kadar gözü dönen ve cüretleşen bölücü emellerin, ülkemizin başlıca istikrarsızlık unsuru haline geldiği kuşku götürmez bir gerçektir."

ÖZERKLİK TURUNA AĞIR ELEŞTİRİ

Bahçeli bir enstitünün çağrısı ile Avrupa'da özerklik incelemesi yapan AK Parti, CHP ve BDP'li milletvekilleri ile bu programa katılan gazetecileri de ağır dille eleştirdi.

"Türkiye'nin bölünmesini ve topraklarında başka bir devletin kurulmasını bir asrı aşan süredir ajandasında taşıyan ülkelerden Türk milletinin öğreneceği ve alacağı bir şey yoktur" diyen Bahçeli şunları söyledi:

"Bu kaygı verici ülke manzarası ortada dururken, yabancı ülkelerde demokratik özerkliğin fitilini tutuşturmak için gerekçe arayışı, model ve örnek bulma hezeyanları en başta AKP'nin ve ana muhalefet partisinin çarpık zihniyetini göstermesi bakımından dikkat çekici olmuştur. Bununla birlikte bulanık ve sorunlu bir zihniyete sahip olan ve milletimizce de niyetleri malum olan bazı sözde aydın ve gazetecilerin bu sürecin içinde yer alması var olan kuşkuları artırmıştır. İngiltere'yle, İrlanda ve İskoçya arasındaki sorunlu ilişkileri ve sonrasındaki gelişmeleri ülkemize emsal göstermeyi hesap eden bu sakat ve hastalıklı bakışın, terörün sözde çözümü konusunda Türkiye'yi, tarihi Şark Meselesi'nin hamisine daha da yaklaştırmaya odaklandığı anlaşılmaktadır."

İMRALI CANİSİYLE GÖRÜŞMELER KESİLSİN

MHP lideri Bahçeli açıklamasını bu sürece müdahele etmesini istediği Başbakan Erdoğan'a yönelik bir çağrıyla bitirdi:

"Milliyetçi Hareket Partisi Başbakan Erdoğan ve hükümetini bölücülük konusunda kararlı ve tavizsiz olmaya çağırmaktadır. Bu çerçevede, PKK açılımına son verildiğinin ve İmralı canisiyle görüşmelerin kesildiğinin ilanı da bir an önce yapılmalıdır. Bilinmelidir ki, aziz milletimizin AKP'ye verdiği destek sınırsız ve sonsuz değildir."