BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Binali'ye yeni bir hapis cezası daha: 16 yıl

Tunus'un devrik lideri Zeynelabidin Binali'nin gıyabında yargılandığı davalardan sonuncusunda kız ve damadına da hapis cezaları verildi.

Abone ol

Tunus'un sürgündeki devrik lideri Zeynelabidin Binali gıyabında yargılandığı davalardan sonuncusunda emlak yolsuzluğu suçlamasıyla 16 yıl hapis cezası aldı.

Bu, Binali'nin gıyabında yargılandığı davalarda aldığı üçüncü hapis cezası.

23 yıllık iktidarı geçen ocak ayındaki halk ayaklanmalarıyla sona eren eski cumhurbaşkanı, Suudi Arabistan'a kaçtığından beri yargılandığı diğer iki davada da toplam 50 yılı aşkın hapse mahkum edildi.

Suudi Arabistan, Tunus'ta kurulan geçici hükümetin iade taleplerini bugüne değin reddetti.

Bu son davada, Binali'nin yanısıra kızı ve damadı da hapis cezalarına çarptırıldı. Eski cumhurbaşkanının kızı Nesrin 8, işadamı kocası Sahir el Materi ise 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme ayrıca üçünün topluca 100 milyon dolar para cezası ödemesini de talep ediyor.

Zeynelabidin Binali ve ailesi, Tunus'un başkentinde piyasa değerinin çok daha altında emlak satın almakla suçlanıyor.

Bundan daha önce eski cumhurbaşkanı ve eşi Leyla hakkında açılan davalardan ilki haziran ayında sonuçlanmış ve devlet fonlarını zimmetlerine geçirdikleri hükmüyle 35 yıl hapis cezası almışlardı.

Temmuz başında ise Binali hakkında açılan dava bir günde noktalanmış ve devrik lider uyuşturucu ve silah bulundurmak suçundan 15 yıl hapse mahkum edilmişti.