BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Savaşa da hazırız barışa da hazırız

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, sert çıktı, hükümete seslendi.

Abone ol

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Kürt halkının uzattığı barış elinin tutulmaması halinde, "Kürt halkı her zaman söylediği gibi, savaşa da hazırız, barışa da hazırız. Tercih size aittir" dedi.

Tunceli Atatürk Stadyumu'nda dün akşam düzenlenen 11'nci Munzur Kültür ve Doğa Festivali açılış törenlerine katılan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, burada yaptığı konuşmada Silvan'daki çatışmanın tesadüfi olmadığını iddia etti. Demokratik Özerkliği ilan edecekleri günde çatışmanın çıktığına dikkat çeken Aydoğan, "Tam da demokratik özerkliği, 14 Temmuz'da saat 6'da ilan edeceğiz. Saat 5 sularında Silvan'dan bir çatışma haberi geldi.

ÇATIŞMA TESADÜF DEĞİL

Hem PKK'lilerden hem de askerlerden yaşamını yitirenlerin olduğu söylendi. Bizler biliyoruz ki yaşamda tesadüfler doludur. Bazen yaşam tesadüflerle geçer. Ama biz biliyoruz ki akşam 5'te gelen haber bir tesadüf değildir. Tam da Kürtler, Kürt halkı, demokratik özerkliği ilan edecekken, bir saat kala gelen bu çatışma haberi tesadüf değildir. 20 insanımız orada yaşamını yitirdi. Bundan sorumlu olan, bu operasyonların yapılmasıyla ilgili talimat veren AKP hükümeti ve Başbakanın kendisidir" iddiasında bulundu.

BARIŞ ELİNİ TUTUN

Türkiye Cumhuriyeti'nin Osmanlı İmparatorluğu'nun mirasını devraldığını hatırlatan BDP'li Aydoğan, büyük devlet olma sıfatıyla Kürtler'in uzattığı barış elinin tutulması çağrısında bulundu. Aydoğan, "Vakit geçmeden, ölümler artmadan, Kürtler'in uzattığı barış elini tutun. Büyük devletlere düşen, Osmanlı İmparatorluğu dönemin en büyük imparatorluğudur. Bu mirası devralan Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük devlet olmanın sıfatıyla, Kürtler'in uzattığı bu barış, kardeşleşme elini tutmalı. Artık bu ülkede barış ve demokrasi hakim olmalıdır. Ama şunu da belirtmem gerekir ki, tüm bu çağrılarımıza rağmen eğer barış eli uzatılmazsa, Kürt halkı her zaman söylediği gibi yine söylüyor, savaşa da hazırız barışa da hazırız. Tercih size aittir" diye konuştu.

11'nci Munzur Kültür ve Doğa Festivali dün gece yapılan açılış töreni ile başlarken, yapılan konuşmalardan sonra yerel sanatçılar ve Grup Yorum birer konser verdi. 4 gün devam edecek festival kapsamında, tarihi ve turistik yerlere geziler düzenlenecek, müzik ve tiyatro gösterileri yapılarak, birçok sanatçının katılacağı konserler düzenlenecek. Ayrıca Festivalin 3'ncü günü aralarında BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş ve gazeteci yazar Nuray Mert'in de yer aldığı yeni anayasa konulu bir panel düzenlenecek