BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.438,76
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bu fotoğraf ortalığını fena karıştırdı

Bir Apple çalışanı iPhone 4'ten farklı yapıdaki bir telefonla görüntülendi. Bu fotoğraf i Phone 5 bekleyenleri harekete geçirdi.

Abone ol

Apple'dan resmi bir açıklama bugüne kadar yapılmasa da, uzmanlar henüz hakkında hiçbir kesin bilgi bulunmayan iPhone 5'in en geç Ekim ayında kullanıcılara sunulacağı görüşünde hemfikir.

Ancak internete düşen fotoğrafta bir Apple çalışanının iPhone 4'ten farklı bir iPhone'u kullandığının görülmesi, kafaları karıştırdı. "Acaba yeni iPhone bu mu" sorusunu akıllara getiren fotoğraf 9to5Mac.com adresinde yayınlandı.

Apple çalışanın elinde bulunan gizemli iPhone, iPhone 4'e göre daha ince bir yapıda. Çalışanın elindeki iPhone'un önceki modele göre daha geniş olduğu dikkat çekerken, kasası da metal çerçeveden oluşuyor. Kıvrımları iPhone 4'ten farklı olan gizemli iPhone'un, iPhone 5'in prototipi olabileceği düşünülüyor.

Daha önce de iPhone 4'ün prototipi, satışa sunulmadan aylar önce barda bulunmuş, Apple mühendisinin unuttuğu iPhone 4'ün fotoğraf ve özellikleri ilk kez Gizmodo isimli bir teknoloji blogunda yayınlanmıştı.