BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,75
ALTIN 2.422,24
HABER /  EKONOMİ

2 bin işsize yeni bir iş kapısı daha

İşsiz olanları sevindirecek haber Turkcell'den geldi.İŞte Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in bu konu hakkındaki açıklamaları

Abone ol

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Türkiye'nin yatırım yapılacak yer olduğuna inandıklarını belirterek, "İstihdamı artırmakta kararlıyız" dedi. Bu doğrultuda 2011 yılının ikinci yarısında teknoloji ve altyapıya 1 milyar lira yatırım yapmayı hedeflediklerini kaydeden Ciliv, çağrı merkezlerinde de 2 bin kişiye daha istihdam yaratmayı planladıklarını söyledi.

Turkcell'in 2011 yılı 2. çeyrek mali sonuçları Turkcell Tepebaşı Plaza'da düzenlenen basın toplantısında Süreyya Ciliv tarafından açıklandı. Ciliv'in verdiği bilgilere göre, yılın ilk çeyreğinde 2010'un aynı dönemine göre küçülme yaşayan şirket, ikinci çeyrekte büyümede yeniden atağa geçti. Şirketin gelirleri geçen senenin ikinci çeyreğine göre yüzde 2, bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 8 artarak 2 milyar 279 milyon liraya ulaştı. Turkcell Grubu'nun, ikinci çeyrek net kârında ise Belarus'ta yaşanan yüzde 70 oranındaki devalüasyon nedeniyle 21 milyon liralık bir zarar kaydedildi. Muhasebese düzenlemelerinden kaynaklanan kaybın nakit olarak Turkcell'e herhangi bir etkisinin bulunmadığını belirten Ciliv "Belarus'ta bazı muhasebesel kararlar aldık. Belarus'un da Ukrayna gibi olumluya döneceğine inanıyoruz" diye konuştu.

GLOBAL İLETİŞİM İÇİN GÖRÜŞME İÇİNDEYİZ

Öte yandan Turkcell'in grup gelirleri 2011'in ilk yarısında 4.40 milyar liraya ulaşırken yılın ilk yarısındaki net kârı ise 309 milyon lira oldu. İkinci çeyrekte 1 milyon net abone kazanarak, toplam abone sayısını 34.1 milyona çıkaran Turkcell'in faturalı abonelerinin toplam içindeki payı da yüzde 31.4'e yükseldi.

3G'nin ikinci yılında, 3G baz istasyonu sayılarının 8 bine çıkarak, nüfusun yüzde 85'ini kapsar hale geldiğini aktaran Ciliv, abone sayılarının da 2 yılda 15 milyona ulaştığını bildirdi. Geçen yıllarda alınan BTK kararlarının bilançolardaki etkisinin bundan sonraki dönemlerde sona erdiğine işaret eden Ciliv "Turkcell Grubu olarak yılın ikinci yarısında teknoloji ve altyapıya 1 milyar lira yatırım yapacağız. İkinci yarıda Anadolu'ya yayılmış çağrı merkezlerimizde 2 bin kişiye daha istihdam yaratmayı planlıyoruz" dedi. Yeni istihdamın bir kısmının yeni şehirlerde kurulacak çağrı merkezlerinde oluşturulacağını da aktaran Ciliv, Yıldız Holding'in Global İletişim şirketinin satın alınmasıyla ilgili olarak da kendilerinin de ciddi görüşme içinde bulunduğunu belirtti.

TÜRKİYE AKILLI HAREKET TEMALI REKLAM

Yabancı yatırımcı Turkcell'le gelecek

Turkcell, Türkiye'nin tabii güzelliklerinin yanında yatırım için de en iyi yerlerden biri olduğunu aktarmak adına son haftalarda yurt dışında ekonomi odaklı gazetelere yönelik bir reklam kampanyası başlattı. 'Türkiye Akıllı Hareket' temalı reklam ile hem iklim hem teknoloji altyapısı hakkında bilgi verdiklerini kaydeden Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Türkiye'nin yatırım yapmak, iş kurmak ve yaşamak için dünyanın en iyi yerlerinden biri olduğunu vurguladıklarını anlattı.

PROJE İÇİN BİZ DE TEKLİF VERECEĞİZ

Tablet bilgisayar konusunda planlarının da gün geçtikçe ilerlediğini dile getiren Süreyya Ciliv, cep telefonu ve tabletlerde fark yaratılacak alanın yazılım olduğunu, bu nedenle Turkcell Teknoloji'ye yatırım yaptıklarını anlattı. Son 2 senede roaming fiyatlarını ciddi oranda aşağı çektiklerini ve daha uygun fiyatlı ses ve data yurt dışı paketleri sunduklarını ifade eden Ciliv, ilköğretim öğrencilerine tablet bilgisayar projesini de takip ettiklerini ve teklif vermeyi planladıklarını söyledi.