BIST 10.056
DOLAR 32,37
EURO 34,68
ALTIN 2.419,34
HABER /  GÜNCEL

Şike soruşturmasında dört gözaltı daha

Türkiye'de süren futbolda şike soruşturması kapsamında, aralarından Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı'nın da bulunduğu dört kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Türkiye'de süren şike soruşturması kapsamında yeni gözaltılar yapılırken, bazı isimler de ifadelerine başvurulmak üzere çağrıldı.

Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ve Asbaşkanı Murat Özaydınlı, kulübün idari menajeri Hasan Çetinkaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Sporlu futbolcu Can Arat ve eski hakem Zafer Önder bugün gözaltına alındılar.

Gözaltıların yanında Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar ve Ankaragücü futbolcuları Stefan Senecky ile Uğur Uçar ifade vermek için İstanbul'a geldiler.

Bugünkü gözaltılar, şike operasyonu kapsamında "üçüncü dalga" olarak değerlendirildi.

Sabah saatlerinde ifade vermek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Fenerbahçe yöneticisi Özaydınlı, bu sırada gözaltına alındı.

Özaydınlı basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

İfadelerine başvurulmak üzere dün İstanbul'a çağrılan Ankaragüçlü sporcular Stefan Senecky ve Uğur Uçar, ifadelerini verdikten sonra İstanbul'dan ayrıldılar.

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar'ın ifadesi ise İstanbul Adliyesinde halen sürüyor.

Şike soruşturması kapsamında şimdiye dek aralarında, Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 31 kişi tutuklandı.

Futbol Federasyonu tarafından yürütülen disiplin soruşturması da halen sürerken Türkiye Süper Ligi'nin başlangıç tarihi 5 Ağustos'tan 9 Eylül'e ertelenmişti.