BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Arkadaşları Hrant'ı unutturmayacak

Hrant Dink'in öldürülüşünün üzerinden 4,5 yıl geçmesine rağmen asıl suçluların bulunamayışı Hrant Dink'in arkadaşlarını çileden çıkardı.

Abone ol

Hrant Dink Davası'nın 19'uncu duruşmasını izlemeye gelen Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Rakel Dink ile bir araya geldi.Rakel Dink'in elini kısa bir süre Roth'un kalbinin üzerine koyması, duygulu anlar yaşanmasına yol açtı.

Beşiktaş'taki İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma öncesi, 'Hrant'ın Arkadaşları' isimli topluluk, Dolmabahçe'de saat 09.30' da toplandı. "Unutmayacağız, Affetmeyeceğiz" diye pankart açan topluluk, 'Türk, Kürt, Ermeni, yaşasın halkların kardeşliği', 'Faşizme inat, kardeşimsin Hrant' sloganları ile Beşiktaş'a yürüdü.

Burada Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ile Ertuğrul Kürkçü'nün de aralarında bulunduğu topluluk ile buluştu. Topluluk, 'Bu dava böyle bitmez' diye slogan atarken, Hrant'ın arkadaşları adına açıklama yapan Metin Eray, "Hrant Dink'in katledilişinin üzerinden dört buçuk yıl geçti. 19'uncu duruşma öncesi tekrar bir araya geldik. Ogün Samast ceza alınca İşte adalet' diyenler, bu işi tezgahlayan ağbilerinin peşini bırakacağımızı düşünmüş olmalılar. Yanılıyorlar. Hrant Dink'in katlediliş sürecini önceden bilen, duyan, buna rağmen hasıraltı eden, bu cinayeti teşvik eden, hazırlayan, şekillendiren, cinayet esnasında erketelik yapan, cinayetin işlendiğinden emin olmak için iki adım ötede duran ekipten kim, ya da kimler şu anda yargı önünde? Hiç kimse. Dedik ya! Bu dava böyle bitmez" dedi.

'AİHM'İN TAVSİYELERİNİN YERİNE GETİRİLMESİNİ İSTİYORUZ'

Yaklaşık 150 kişiye ulaşan topluluk, adliye önüne yürüyüp, aralarında Rakel Dink, Orhan Dink, Paris Barosu Yönetim Kurulu üyesi Olivier Guilbaud, Mersin Barosu Başkanı Hulki Özel ile bir araya geldi. Adliye önünde tercümanı aracılığı ile açıklama yapan Olivier Guilbaud, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararında tüm sorumluların, azmettiricilerin, ihmal gösterenlerin belirlenmesi belirtiliyordu. Ogün Samast'ın ağır cezaya mahkum edilmesini not ediyoruz. Ama gerçek adalet, cinayetin arkasındaki tüm sorumluların ve azmettiricilerin yargı önüne çıkartılarak gerçek anlamda cezalandırılmasıyla yaşanacak. Geçen Ekim ayında olduğu gibi, bugün de bir kez daha yineliyoruz. 14 Eylül'de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Hrant Dink dosyasıyla ilgili verdiği kararında olduğu gibi, ortaya çıkardığı tüm tavsiyelerin yerine getirilmesini bekliyoruz. Bunun altını bir kez daha çiziyoruz" diye konuştu.

Daha sonra aralarında Claudia Roth'un da bulunduğu grup, duruşmayı izlemek üzere adliyeye girdi. Hrant'ın arkadaşları isimli topluluğun adalet nöbeti, adliye önünde sürüyor.